Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.04.2012, 18:43
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę że prawdopodobieństwo trafienia na drugiego Lewandowskiego czy Błaszcza jest takie samo jak zakontraktowanie drugiego Jaliensa czy Genkova.
A nie jest przypadkiem tak że jest równie prawdopodobne co trafienie Marcelo i Meliksona? Jeżeli trafienie Jaliensa jest takie rzadkie, to co w naszym klubie robią lub robili : Jovanić, Boukhari, Branco,Lamey, Paljić, Issa Ba, Jirsak, Kirm, Nunez, Sivakow, Christov, Rios by wspomnieć ostatnie dwa lata?
Jeżeli prawdopodobieństwo trafienia pokroju Meliksona i Marcelo wśród obcokrajowców jest takie wielkie to możesz już rozpocząć wymienianie takich piłkarzy w ostanich latach. Czekam.

Podawanie takich porównań jak twoje nie mają nic wspólnego z prawdą. Wyszukujesz wśród 15 drużyn, nieliczne perełki jakie można policzyć na palcach ręki w odniesieniu do piłkarzy tylko jednej drużyny.
Ależ to jest to samo co wymienianie nielicznych perełek z zagranicy, szczególnie jednej - Meliksona.

Każdy ma takiego Jaliensa. W amice był Lewy a zapominasz o Arboledzie. W ległej już wiecej takich krezusów, Vdorjaki czy Hubniki w Poloni Smolarki, kokosy itd, itd
No ale co to ma do rzeczy? Przeciez wiadomo że udane transfery i pudła zdarzają się w każdej drużynie.

Jeszcze jedno. Domyślam sie że to zestawienie ma też na celu pokazanie wyższości Polaków nad obcokrajowcami. Dla mnie to totalne bzdury, dlaczego ? ano dlatego że taki Jankowski czy Piech, Lewy czy nawet Błaszczu mielii lub mają tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens , Genkov Melikson.
Nie, ma na celu pokazanie że powinny się liczyć umiejętnosci, a nie narodowość. Umiem docenić piłkarzy z zagranicy, którzy mają umiejętności i cechy wolicjonalne predysponujace do gry w Wiśle - czy jest to Melikson, czy był Marcelo, Cleber itp. Umiem dostrzec że niektórzy Polacy nie nadają się do Wisły, jak chociażby Garguła czy ten nieszczęsny Brud. Natomiast co niektórym tak ta niechęć do Polskich piłkarzy przesłania rzeczywistość, że nawet są w stanie stwierdzić że Błaszczu miał tyle samo wspólnego z Białą Gwiazdą co Jaliens......

Jeśli myślisz że Polaczek będzie zostawiał zdrowie za Wisłę w 1 sezonie to jesteś w BŁĘDZIE.
A to od kiedy to Polaczek gra w Wiśle? To chyba jest polityk, nawet by mi nie przyszło do głowy by miał zostawiać zdrowie za Wisłę.....

PS.
"Słowo Żyd jako takie nie jest nacechowane, w każdym razie nie bardziej niż Polak. Natomiast Żydek jest nacechowany tak samo jak Polaczek – lekceważniem, a może nawet pogardą." I tyle jeżeli chodzi o Twoje "poglądy" na transfery - oparte na niechęci, a nie merytorycznych przesłankach.

thechris napisał(a):Wyświetl post
To już nie te czasy kiedy się wyciągało takich grajków jak Błaszczykowski za grosze. Poza tym to, że zagrał on we Wiśle to akurat żadna zasługa klubu Wisła Kraków. Wisła nie potrafi znajdować takich grajków. W tej chwili cena Jankowskiego to pewnie około 1 mln Euro. Piech... jak zagra na Euro to pewnie 2,5 mln. Lewandowski... cóż... on nie chciał grać we Wiśle a Bednarz nie chciał Lewandowskiego. Legia też się na nim nie poznała choć cena 400 tys Euro jak za grajka z drugiej ligi niska nie była.

Odwracając sytuację jeden Lewandowski który byłby wart włożonych w niego pieniędzy to trochę za mało by takie porównanie mogło dowodzić słuszności zmiany polityki transferowej o 180 stopni.
Juz tu kiedyś wymieniałem piłkarzy "za grosze":
Robert Lewandowski z 1-ligowego Znicza 2008 r.
Adrian Mierzejewski z 1-ligowej Wisły Płock 2008 r.
Sławomir Peszko z 1-ligowej Wisły Płock 2008 r.
Janusz Gol z 2-ligowej Sparty Brodnica 2008 r.
Michał Kucharczyk z 2-ligowego Świtu 2010 r.
Waldemar Sobota z 1-ligowego MKS Kluczbork 2010 r.
Maciej Jankowski z KS Piaseczno 2010 r.
Sebastian Madera Tur Turek 2009 r.
Arkadiusz Piech z 2 ligowej Ślęzy 2009 r.
Paweł Olkowski z GKS Katowice 2011 r.
Arkadiusz Milik Rozwój Katowice 2011 r.
Wojciech Pawłowski Bałtyk Koszalin 2010 r.
bracia Mak z 1-ligowego Znicza Pruszków 2011 r.
Makuszewski z Wigry Suwałki 2010 r.
plus: Rybus z MKS Szamotuły (2007), Borysiuk z UKS Biała Podlaska (2007), Wolski z Jastrząb Głowaczów (2007) Tomasz Kupisz (2007) z Piaseczno

Wszyscy albo za darmo albo za nieduże kwoty w porownaniu do ich wartości

Teraz podaj mi obcokrajowców" za grosze" bym mógł zmienić swoje poglądy tak, by twierdzić że Polaków wogóle nie warto traktować jako cele transferowe
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując