emj10 napisał(a):

Wrzucasz jakiś mój cytacik i usiłujesz zarzucić mitomaństwo w tym względzie, że napisałem, że nie posiadam całkowitej pewności, że jest tak jak wcześniej napisałem? Doprawdy kuriozalna sytuacja. To tak jakby te dyskusje, które toczą się tu od kilku lat były oparte wyłącznie na w pełni wiarygodnych i rzeczowych argumentach
Przecież tu prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Żenadą jest to, że niby doświadczony człowiek mający więcej niż niż kilkanaście lat usiłuje każdą dyskusję sprowadzić do absurdu. Kto tu nie ma argumentów? Z tego co widzę od jakiegoś czasu skupiłeś się wyłącznie na atakach ad persona, odwracaniu kota ogonem, albo właśnie wyciąganiu takich cytacików. Ja tam nie mam zamiaru nic nikomu tu udowadniać, a na pewno nie człowiekowi, który rozmył temat niesamowicie i nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat.
|
Czy przypadkiem nie miałeś już kończyć

Oczekiwałbym że jeśli ktoś formułuje bardzo zdecydowane i jednoznaczne tezy takie jak te że to: minister Jasiński odpowiada za to że Pawlak zafundowal nam 20% podwyżkę gazu (w dodatku okraszając swoją wypowiedź zarzutami w rodzaju: celowej złośliwości, niedoinformowaniu, zmyślaniu , królu mitomaństwa czy bredni) to nie będzie zasłaniał się tym że:
"prawie każdy powoływał się na jakieś fakty prasowe, opracowania, czy sprawozdania sporządzone przez różne osoby, czy własne subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością". Jeśli chcesz przez to powiedzieć że prawie każdy może sobie na to forum przyjść, naopowiadać jakichś bzdur (bo to tylko subiektywne odczucia nie mające nic wspólnego z rzeczywistością) po czym zwyzywać od kłamców i mitomanów tych którzy zwracją uwagę na "subiektywność tych odczuć" to odpowiedz mi proszę: czy to właśnie taka postawa nie jest żenująca

A do absurdu sprowadzam nie każdą wypowiedź tylka taką która da sie do niej sprowadzić. Własnie po to aby wskazać niektóre spośród żenujących opinii wyrażanych na tym forum.
I wbrew temu co pszesz (
nie ma on obecnie nic wspólnego z dyskusją na temat) własnie osiągnęliśmy konkluzję naszej kilkumiesięcznej dyskusji: na chwilę obecną nie masz wystarczających przesłanek aby formułować tezę obarczającą rząd PiS winą za podwyżki gazu które zafundował nam Pawlak. Ze swojej strony mogę zapewnić że jeśli uda Ci się pozyskać nowe informacje udowadniające Twoją hipotezę nie zabraknie mi determinacji aby przyznać Ci rację. Na chwilę obecną (przy dostepnym nam poziomie wiedzy) możemy tylko stwierdzić że na tym forum sprzedawałeś mit.