Wyświetl pojedynczy post
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2012, 21:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post

natomiast co do Czekaja to akurat większość ( w tym ja ) twierdzi coś przeciwnego - że za mało czasu spędza na siłowni . Jak na ten wzrost daje się przepychać w polu karnym . Musi nabrać tężyzny fizycznej jak Chavez i będzie świetnym zawodnikiem .
Wydaje mi się inaczej
W meczu z Górnikiem radził sobie nieźle z Nakoulmą (a ten ułomkiem nie jest). Masę ma. A Chavez jest ponoć jednym z szybszych wiślaków. Wydaje mi się, że Czekaj o wiele bardziej potrzebuje pracy nad koordynacją i szybkością startową.
Siła jest oczywiście konieczna - ćwiczenia siłowe, niekoniecznie na siłowni i odpowiednio dawkowane mogą być najskuteczniejszą profilaktyką kontuzji.

Dojść można do wniosku, że najistotniejsze jest odpowiednie wyważenie wszystkich składających się na motorykę cech. I z pewnością poprawa motoryki (szybkości, koordynacji a także siły) uczyni z Michała Czekaja piłkarza lepszego.

Mam wrażenie, że motoryka w Wiśle była zaniedbana. Mam nadzieję, że ten gdański doradca Probierza jest dobrym fachmanem. Przekonamy się za jakiś czas o ile Probierz zostanie oczywiście.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując