Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2012, 14:06
Cytat:
Czy jest jakaś rzecz, której nie udało się zrobić i teraz Pan tego żałuje? A może żałuje Pan czegoś, co Pan zrobił?
JBasałaj: Chyba byłem zbyt krótko, by teraz czegoś żałować. Wisła to jest bardzo specyficzny klub, w którym jest silny osobowościowo i kapitałowo właściciel. Dlatego też trudno mieć w tym klubie swoją szeroko rozumianą politykę. Pan Cupiał dba o Wisłę i lubi wiedzieć o wszystkim, co dzieje się przy Reymonta.. Bez wiedzy właściciela nie podejmuje się tam żadnej decyzji finansowej. Prezes zarządu, zarząd i wszyscy pracownicy są trybami w tej wielkiej machinie TeleFoniki.W czerwcu minie siedem lat, kiedy odszedłem z Wisły. Wie Pan, ja wychodzę z założenia, że wspomnienia są zawsze bez wad. Chociaż pamiętam mecz z Górnikiem, kiedy cały stadion krzyczał ";Basałaj spierdalaj". Tego akurat zapomnieć nie mogę, bo nic złego Wiśle nie zrobiłem. No ale to, że ludzie wówczas tak krzyczeli, to kwestia manipulacji pewnych kręgów, bo właściciel na to pozwolił. Jestem świadom tego, że ludzie z zarządu czy pracownicy klubu nie mają ochrony właściciela. Wie Pan co się stało, kiedy prezes Legii - pan Miklas - dostawał pogróżki od bandytów? Pan Walter dał mu ochronę. Można żartobliwie powiedzieć, że prezes Cupiał zdjąłby taką ochronę (śmiech)
Cóż, wszystko układa się w logiczną całość

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując