Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2012, 12:10
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tak się czasem zastanawiam, czy wislak68 produkując cytaty typu "Pawlaku podwyższającym ceny gazu w zamian za eksport jabłek do Rosji z winy ministra Jasińskiego" robi to z niewiedzy, czy może specjalnie?
emj10 napisał(a):Wyświetl post

Sądzę, że jest to jednak jedno i drugie. Robi to umyślnie, bo chce postawić się w lepszej sytuacji, a dodatkowo jest jak zwykle niedoinformowany i zmyśla jak najęty. Skoro "Pawlak" był wyłączony z dyskusji w jednym i w drugim przypadku (choć jasno było zaakcentowane, że wina co do obecnych cen gazu jest również po jego stronie) to jakim cudem nie zauważa obstrukcji Jasińskiego i pisowskiej spółki, która doprowadziła do tego, że Rosjanie wykorzystują obecnie jak mogą furtkę, która daje im możliwość brać 20% więcej za gaz niż wcześniej. Furtkę tą wprowadzili jaśniepanie Pisowcy, a nie Pawlak i dobrze o tym wiesz, ale ściemniaj dalej.
Coś się na Ciebie towarzystwo rzuciło. Nie chciałbym być akurat teraz tym kopiącym ale wydaje mi się że dochodzimy do sedna sporu o odpowiedzialność PiS za "pawlakowe" podwyżki gazu. Otóż wg. moich informacji nie ma i nie było furtki o której wspominasz. Negocjacje prowadzone były niezależnie od siebie. Oczywiście jedna strona mogła zawsze argumentować że stare rozwiązanie jest jakimś "benchmarkiem" ale absolutnie nic nie wiązało drugiej strony aby się na to zgadzać w zupełnie nowej turze negocjacji (szczególnie gdy jest się w znacznie lepszej sytuacji negocjacyjnej). Jeśli było inaczej daj jakieś linki, informacje (ogólnie mówiąc dowody; od razu dodam że nie są takimi wrzuty z blogu Pawlaka, wyjaśniałem Ci ich naturę). Jeśli udowodnisz swoją tezę to możesz mi wierzyć że nie zabraknie mi cochones aby przyznać Ci rację. Mam nadzieję że Ty również znajdziesz w sobie wystarczającą determinację, aby przyznać się do pomyłki w momencie gdy nie będziesz w stanie udowodnić bronionej przez siebie tezy. Przymiotniki o: celowej złośliwości, niedoinformowaniu i zmyślaniu pominę bo tak jak wspomniałem wcześniej: nie chcę kopać leżącego.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 16.04.2012 o godz. 12:38.