BBudowniczy napisał(a):

|
Jest róznica pomiędzy przeciążonym (nie zdążył pozbyć się paliwa lotniczego) samolotem spadającymz dużej wysokości pod duzym kątem w ziemię z prędkością 470 km/h, w którym pozostałe paliwo powoduje detonację, a samolotem który z prędkością 225 km/h uderza w ziemię pod małym kątem. Te dwa wypadki są nieporównywalne. Prawa fizyki się kłaniają.
|
Po co kolego piszesz cos takiego do emjota

?
Wszak odpowiedź będzie nastepująca: "fizyka to domena siostry..... ale i tak wierzę w to co przeżyłem - dachowanie przy prędkości 2 razy większej niż zderzenie z innym pojazdem dało 2 razy mniejsze straty - w tym drugim przypadku doszło do kasacji....."
Takie własnie jest nowe I Prawo Emjota: :Jeżeli dojdzie do wypadku pojazdu to im większa predkość pojazdu, to tym mniejsze straty." Wzór: S=1/V
Gdzie s- Straty materialne, V to prędkość....Można jeszcze opatrzyć wywód głupio uśmiechniętą mordką.....
Przecież kolega emj10 wierzy tylko w to co sam przeżył. Ja tam fizykiem nie jestem, moja siostra na szczęście też nie, ale słuchanie brednii o wypadkach samochodowych w odniesieniu do katastrof lotniczych wywołuje we mnie odruch wymiotny....