Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2012, 09:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, PiS-owskie zmiany? Na czym one polegały? Czyżby nie na tym, że zrobiono taką samą czystkę z dziennikarzami innej opcji jak miało to miejsce gdy wchodził Kwiatkowski, czy ostatnio po przejęciu władzy przez SLD?
Tak,Pis-owskie zmiany.Na czym polegały? Na tym że powstało masę dokumentów na temat polskich patriotów które do tej pory można oglądnąć na TVP Historia - zobacz daty produkcji - 3/4 to 2006/2007r.
Czystka powiadasz.... Lisa kiedy zatrudniono w TVP? Żakowski kiedy miał program w TVP? Kogo zwolniono -poza komunistycznymi aparatczykami którzy powinni byli odejść w 1989r?

Programowo nie widziałem wtedy zmian na lepsze. Programy Wildsteina, czy Lisa nie prezentowały i nie prezentują zbyt wysokiego poziomu. Pospieszalski wiemy jaki jest i jak w pewnym momencie prowadził programy, a Misja Specjalna miała wtedy jasno określoną "misję"
Jak wyżej.Generalnie pisałem o czasie kiedy Wildstain był prezesem a nie kiedy prowadził program. Ale jak się odnosisz do niskiej jakości jego programu podaj przykłady (nie wiem czym się objawia wg.ciebie niska jakość) a nie rzucaj oskarżeń bez pokrycia. Co do Lisa wklejałemm juz masę linków na tym forum potwierdzających jego manipulacje i jednostronność więc myślę że to nie będzie dla ciebie problemem. Merytorycznośc Wildstaina a Lisa to jak porównanie Wisły i Izolatora Boguchwała,hehe-polacam rozmowę W.z panią Sakowską w Polsacie -mistrzostwo świata

PS. Dopiero ostatnio się dowiedziałem, choć nowina jest ponoć stara skąd Gargas i Hejke miały wtedy w "MS" takie świetne materiały. W tamtym momencie ta druga żonatka baraszkowała z prezesem IPN (nazwiska ze wzgląd na pewne fakty nie wymienię, choć i tak każdy wie o co biega).
A z dokumentów tylko jutro są 3: "Nieznana Białoruś", "Betar" i "Archimandryta". W końcu mam w czym wybierać
emj10 ciebie nie podejrzewałem o klonowanie pomówień spreparowanych jak za "najlepszych lat" .
co do dokumentów to masz widzę niewielkie wymagania (pokaż mi na przestrzeni ostatnich 6-12 miesięcy ile było dokumentów o polskich patriotach? o Piłsudskim,Dmowskim, o generałach Sikorskim,Rozwadowskim,Klebergu,Kutrzebie,Fieldorf ie,Roweckim,Komorowskich (Borze)?o Pileckim,Łupaszce,Ogniu,Bartku,Warszycu, o kaźniach ubeckich,o żołnierzach wyklętych,o sędziach stalinowskich,o Katyniu,o Kresach-Lwowie,Wilnie,Stanisławowie, o XX leciu międzywojennym, o Solidarności Walczącej? rozumiem też że godziny to nie jest problem- kto to oglada o północy?- paru nocnych marków.O to chodzi?.Cóż wg.mnie ani tematy, ani ich ilość, ani godziny to nie powód to dumy czy nawet zadowolenia

i mały edit- wajcha na chwilę przestawiona?

Cytat:
"W centrum Warszawy, w prestiżowym miejscu powinien stanąć pomnik Lecha Kaczyńskiego. Najlepiej z panią Marią. Nie głosowałem na niego, nie głosowałbym w kolejnych wyborach, ale był wielkim polskim patriotą (...), zginął na posterunku, wypełniając misję państwa polskiego, a dla milionów Polaków był, jest i będzie bohaterem narodowym" - napisał Meller w "Newsweeku".
I co ciekawe -L.K. był wielkim polskim patriotom ale nie zagłosowałby na niego bo ..(w domyśle - nie podobał mi się z wygladu, nie wyraźnie mówił,źle wychodził na zdjęciach z innymi prezydentami- niepotrzebne skreslić).Chyba mamy nadmiar wielkich patriotów w polityce - z tego wynika.Rzeźnia jak dla mnie to co mówi opiniotwórczy celebryta
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.04.2012 o godz. 11:50.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej