Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2012, 14:47
nemox007 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie widzę że zamiast w jakiś sposób wspierać trenera to wy jednak czekacie na tercet Smuda-Kapka-Bednarz.
Zaintrygowało mnie to zdanie: czym tercet Kapka - Bednarz - Probierz różni się od tercetu Kapka - Bednarz - Smuda? I tu i tu te same osoby będą kręciły lo.. Pardon - będą wzmacniały Wisłę, a trener... Cóż, dziś jest, jutro go nie ma (dosłownie).

I dlatego właśnie tacy kolesie nie powinni się wypowiadać, jakby w Wiśle pół życia spędzili.

Jeden chyba FraMat zrozumiał co mi się nie spodobało.

Dla amatorów wspierania trenera mam prosty komunikat: nie przywiązujcie się zbytnio do Probierza. Nie wiążcie z nim jakichkolwiek nadziei. Nie traćcie czasu na roztrząsanie czy nadaje się do Wisły. On już jest jedną nogą poza klubem, pytanie tylko czy wyleci teraz, czy w następnej rundzie. Czy wam się to podoba czy nie - tak działa Cupiał. I z tego powodu argumenty w stylu: "to nasz trener i potrzebuje wsparcia" szczerze mnie rozczuliły

Bo tak realnie rzecz ujmując: Probierz gdyby dostał czas i zawodników na jakimś poziomie, to pewnie coś tam by zbudował. Nie jest kompletnie ułomny, ma jakieś sukcesy, jego drużyny mają jakiś styl. Ale ponieważ nie dostanie ani jednego, ani drugiego...

Co do oceny jego zachowania na konferencjach - podtrzymuję swoje zdanie. Tak jak nic na początku do niego nie miałem, tak teraz mnie brzydzi. Ale to już kwestia gustu: wolałem Maaskanta który nie udawał że nas kocha i całą krytykę (również wkurzonych kibiców) brał na siebie - jako jeden z nielicznych.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A to nie było przypadkiem tak, że na jego klubie odbił się ten kryzys holenderskich drużyn i zrezygnowano z niego z powodu wysokiego kontraktu. On miał przecież ważny kontrakt ze swoim klubem, a przyszedł do Wisły za darmo (w sensie, że jego były klub nic nie otrzymał).
Jego klub zwolnił go z kontraktu, na podobnej zasadzie jak K-n zrobił z Pajliciem. Pozbyli się po prostu finansowego balastu - nie tyle nic nie zarobili, co mniej stracili. Do nas przyszedł za darmo, czy za podpis coś otrzymał- nie wiem (wątpię), dostał u nas (jak na nasze warunki) wysoki kontrakt.
A tak btw. - w tej rundzie grał naprawdę dobrze i był najpewniejszy w bloku obronnym.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2012 o godz. 14:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując