szprotson napisał(a):

|
Nie od dziś wiadome jest że nie mamy obrony i w końcu znalazł sie trener który zaryzykował i ustawił nas wysoko by po prostu atakować a nie bronić się!
|
Sorry, ale wytlumacz mi z czego sie bierze tak idiotyczny stereotyp o naszej obronie? Akurat biorac pod uwage rozne problemy w naszej defensywie itp Dla mnie to wyraz kompletnej glupoty i nie znajomosci sie na pilce (choc to prawda, ogolnie ludzie o tym tak naprawde malo pojecia maja)
Patrzac na gre obronna, ale zwlaszcza na statystyki.... to liczac ze dzis Lech straci przynajmniej 1 bramke, to dalej mam 2 najlepsza obrone po Legii! W lidze w zadnym meczu chyba nie stracilismy wiecej niz 2 bramek. W pucharach? Ok dwa mecze z Fulham i Twente gdzie po 4 bramki stracilismy, no ale w tym Jaliensa duza zasluga byla ktory, zwlaszcza w meczu z Twente albo sprzedal albo odpuscil (3 bramki ewidentnie na jego konto). A oprocz tego naprawde nasza defensywa daje rade.
Problemem jest ofensywa, nawet po strzeleniu 3 bramek LKSowi to dalej nawet nie mamy sredniej 1 bramki na mecz!! To jest poprostu katastrofa. Nasza gra ofensywna dopiero cos sie ruszyla, ale to ogolnie katastrofa! W zadnym meczu wtym sezonie 4 bramek nie strzelilismy, ba moze w 3 meczach po 3 bramki strzelismy, no ale i tak wygrana roznica 2 bramek to tez 2-3 mecze. Jesli chodzi o ilosc bramek strzelonych, to chyba nawet jak Wisla spadala to miala wiecej. Nawet w sezonie w ktorym na 8 miejscu bylismy, strzelilismy 41 bramek, a w tym ciezko bedzie dojsc do 30..