Wyświetl pojedynczy post
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2012, 00:00
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Borysiuk - 2 mln euro, 21 lat, reprezentant Polski, ponad 100 meczów w polskiej lidze, inwestycja w przyszłość
Rybus - 3 mln euro, 23 lata, reprezentant Polski. bardzo udana ostatnia runda zarówno w lidze jak i w LE, KIERUNEK: Rosja
Komorowski - 700 tysięcy euro, 28 lat, reprezentant Polski, udana runda, KIERUNEK: Rosja

Melikson - ? euro, 28 lat, 3 mecze w reprezentacji Izraela, nieudany sezon (jedyna udana runda wiosna 2010/2011), KIERUNEK: ?

To, że dla nas Melikson jest nieoceniony nie oznacza, że dla ludzi z zewnątrz jest wart więcej niż młodsi i wciąż rozwijający się zawodnicy, którzy notują lepsze statystyki. Miał nieudaną rundę przez kontuzję co prawda, ale tak naprawdę gdzie pokazał, że warto, aby ktoś na niego wydał więcej niż 2 mln euro? W słabej polskiej lidze w meczach z Cracovią, Widzewem, GKS Bełchatów, Lechią, Ruchem, Koroną, Zagłębiem?

Nie jestem krytykiem talentu Meliksona. Jest to nasz najlepszy obecnie piłkarz, jednak nie jest wart aż tyle co niektórzy by chcieli by był.

wciaz twierdze ze stawianie w jednym szeregu tych naprawde przereklamowanych pilkarzy w stosunku do Maora nie ma sensu ....Maor przyszedl do ligi na pol roku i ja zdominowal - zdobywajac przy tym mistrzostwo - .....zreszta golym okiem widac ze to zawodnik o klase lepszy od TYCH zawodnikow i jesli ICH ktos potrafil opchnac za takie pieniadze to napewno nie stawialbym Maora w tym samym rzedzie co ich ..... aj esli tak to czemu Wisla nie piotrafi rownie wg.mnie przecietnych zawodnikow sprzedac za podobne pieniadze ? wrecz jestem pewien ze Maor z legii odszedlby za grube pieniadze ...skoro takicgh zawodnikow umie sie sprzedawac za takie same ... a ile ten Rybus mial udanych rund w lidze sory - nie rozumiemy sie bo ja nigdy nie patrzylem na wiek zawodnikow- tylko czy jest dobry i sie nadajae na minimum 3 lata - dla mnie 22-23 - w porownaniu do 28 Maora nie ma zadnego znaczenia zeby go sprzedawac za taka sama sume a to co Maor gral przed kontuzja to ci 3 zawodnicy mogliby mu ( wg mojej opini) buty wiazac ......to tym bardziej sygnal zeby dac Maorowi bez kontuzji przepracowac okres letni i pokazac swoej umiejetnosci a nie sprzedawac za czapke gruszek tylko dlatego ze mial kontuzje i po niej nie mial wsparcia grajac w druzynie takich zawodnikow jakich mamay ? do tego rotacja trenerow ...jestem zwolennikiem Maora bo takiego zawodnika juz dawno nie bylo w naszej lidze ...dlatego nigdy nie pogodze sie ze sprzedaza tego zawodnika za male pieniadze tylko dlatego ze NASI rzadzacy panowie od koryta kasy nie wytrzymali presji i znow zaczeli trenerska karuzele i po kazali sowj brak profesjonalizmu
Odpowiedz cytując