kacpaw91 napisał(a):

Borysiuk - 2 mln euro, 21 lat, reprezentant Polski, ponad 100 meczów w polskiej lidze, inwestycja w przyszłość
Rybus - 3 mln euro, 23 lata, reprezentant Polski. bardzo udana ostatnia runda zarówno w lidze jak i w LE, KIERUNEK: Rosja
Komorowski - 700 tysięcy euro, 28 lat, reprezentant Polski, udana runda, KIERUNEK: Rosja
Melikson - ? euro, 28 lat, 3 mecze w reprezentacji Izraela, nieudany sezon (jedyna udana runda wiosna 2010/2011), KIERUNEK: ?
To, że dla nas Melikson jest nieoceniony nie oznacza, że dla ludzi z zewnątrz jest wart więcej niż młodsi i wciąż rozwijający się zawodnicy, którzy notują lepsze statystyki. Miał nieudaną rundę przez kontuzję co prawda, ale tak naprawdę gdzie pokazał, że warto, aby ktoś na niego wydał więcej niż 2 mln euro? W słabej polskiej lidze w meczach z Cracovią, Widzewem, GKS Bełchatów, Lechią, Ruchem, Koroną, Zagłębiem?
Nie jestem krytykiem talentu Meliksona. Jest to nasz najlepszy obecnie piłkarz, jednak nie jest wart aż tyle co niektórzy by chcieli by był.
|
wciaz twierdze ze stawianie w jednym szeregu tych naprawde przereklamowanych pilkarzy w stosunku do Maora nie ma sensu ....Maor przyszedl do ligi na pol roku i ja zdominowal - zdobywajac przy tym mistrzostwo - .....zreszta golym okiem widac ze to zawodnik o klase lepszy od TYCH zawodnikow i jesli ICH ktos potrafil opchnac za takie pieniadze to napewno nie stawialbym Maora w tym samym rzedzie co ich ..... aj esli tak to czemu Wisla nie piotrafi rownie wg.mnie przecietnych zawodnikow sprzedac za podobne pieniadze

? wrecz jestem pewien ze Maor z legii odszedlby za grube pieniadze ...skoro takicgh zawodnikow umie sie sprzedawac za takie same ... a ile ten Rybus mial udanych rund w lidze

sory - nie rozumiemy sie bo ja nigdy nie patrzylem na wiek zawodnikow- tylko czy jest dobry i sie nadajae na minimum 3 lata - dla mnie 22-23 - w porownaniu do 28 Maora nie ma zadnego znaczenia zeby go sprzedawac za taka sama sume a to co Maor gral przed kontuzja to ci 3 zawodnicy mogliby mu ( wg mojej opini) buty wiazac ......to tym bardziej sygnal zeby dac Maorowi bez kontuzji przepracowac okres letni i pokazac swoej umiejetnosci a nie sprzedawac za czapke gruszek tylko dlatego ze mial kontuzje i po niej nie mial wsparcia grajac w druzynie takich zawodnikow jakich mamay ? do tego rotacja trenerow

...jestem zwolennikiem Maora bo takiego zawodnika juz dawno nie bylo w naszej lidze ...dlatego nigdy nie pogodze sie ze sprzedaza tego zawodnika za male pieniadze tylko dlatego ze NASI rzadzacy panowie od koryta kasy nie wytrzymali presji i znow zaczeli trenerska karuzele i po kazali sowj brak profesjonalizmu