Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2012, 22:10
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jeśli jest tyle wart, to uwierz mi - do końca kontraktu więcej za niego zarobimy, jako za grającego na boisku piłkarza aniżeli gdy go sprzedamy za granicę za marne 2 miliony euro. Jak już ktoś pisał - Melikson w Wiśle powinien być traktowany na pozycji uprzywilejowanej - to chyba najlepszy piłkarz w polskiej lidze, dlatego powinien dostawać obecny kontrakt w niezmienionej w jakikolwiek sposób formie. Dzięki niemu robimy różnicę, przy dobrej polityce transferowej i przyzwoitej polityce marketingowej możemy przez te 3 lata dzięki Meliksonowi i solidnej kadrze piłkarzy, która będzie go w sposób przyzwoity obsługiwała podaniami wejść do upragnionej Ligi Mistrzów. Mamy wreszcie playmakera z prawdziwego zdarzenia i mamy go "opchnąć" za 2 miliony euro? Trochę to by zakrawało na kpinę. A stwierdzenie PS, że nas na Meliksona nie stać jest nieprawdą.
Ok. Tylko fundamentalna sprawa: Maor chce grać u nas dalej, czy chce odejść. Na siłę mam nadzieje, że nikt go nie będzie wypychał. Tak samo jak na siłę go zatrzymywać. Jeżeli ma teraz odejść to te 2 mln są adekwatną ceną. On ma 28 lat, w karierze jedną naprawdę dobrą rundę. Za 2 miliony można kogoś kupić. Są jednak dwa problemy. Jeden to taki, że ta kwota pójdzie prędzej na łatanie dziur w budżecie, a drugi to taki, że transfery w takich kwotach to jednak realne ryzyko pomyłki. Przy naszym skautingu jeszcze większe.

Ja bym chciał, aby został, ale nic na siłę. Lepiej, aby odszedł z Wisły jako bardzo dobry zawodnik niż za dużo mniejsze pieniądze po słabym sezonie. Kiedyś Uche chciał odejść i mu nie pozwolono. Jak się to skończyło wszyscy pamiętamy.

Co do stwierdzenia PS się zgadzam z Tobą. Ostatnio któraś gazeta pisała, że Genkov ma kontrakt do czerwca 2013 co nie jest prawdą. Różne kwiatki się zdarzają.
Odpowiedz cytując