Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 22:40
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
O
Masz pretensję, że pojawia się kwota (1.7 mn Euro) za Meliksona. Nawet jeśli ona jest prawdziwa, to nie do kogo trzeba mieć pretensję, że jest taka niska, jak nie do Cupiała? - patrz pierwszy akapit.Melikson wyrasta ponad ta ligę i przy odpowiedniej strategii prowadzenia drużyny mogliśmy za niego wziąśc ok 3 , 4 mln Euro, a że chłop złapał kontuzję a Cupiał traktuję Wisłę jako swoją zabaweczkę to cóż, na to już nie mamy wpływu.
Ja nie mam żadnych pretensji, stwierdzam fakt.

Przepraszam - 3 mln euro to "polskie drewno" Rybus kosztował Terek. Czyli co, była szansa zarobić na Meliksonie z grubsza tyle co za Rybusa? To miałby być sukces?

Ja bym wolał żebyśmy zarabiali na Rybusach czy innych Borysiukach a gwiazdy jak Melikson zostawały w Krakowie. Po czym po sprzedaży tychże "polskich drewien" skupujemy kolejnych z niższych lig do oszlifowania i dalszej sprzedaży. Młodzi ogrywają się w zespole gdzie Melikson jest gwiazdą i mają się od kogo uczyć.
Natomiast My sprzedajemy jedyną naszą gwiazdę w zespole bo inni to co? Sam szrot.....

No ale Valxcs podobno genialnie lokował kapitał, ćmoje boje, taki Jóźwiak o twarzy niedoroz.... (wiadomo) ulokował tą kasę widać lepiej. Za Rybusa dali grosze, zarabiał średnio a poszedł za konkretną kasę. To jest dobra inwestycja.

BTW
Ciekawe za ile byśmy sprzedali Genkova? Stawiam orzechy przeciw kasztanom że 1 mln euro max... albo nawet nie więcej niż go kupiliśmy czyli 570 tysięcy euro. Ma swoje lata jak Melikson a nawet goli w naszej buraczanej lidze nie zdobywa za dużo w sezonie....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 13.04.2012 o godz. 22:44.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując