Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 19:21
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz, że chcemy kupić tego Pietruszkę? Bo ktoś widział naszego skauta na trybunach? Skąd ten ktoś wie kogo on obserwował naprawdę? Jest kilku ciekawszych graczy w Pogoni i raczej o któregoś z nich chodziło, a nie o Pietruszkę.

Z kolei Pawłowski za dajmy na to 400 tysięcy euro to nie byłby zły transfer.
Rzuciłem tego Pietruszkę jako przykład - bo w naszej lidze tanich (i takich, na których można by było oprzeć drużynę walczącą o cokolwiek) Polaków raczej nie ma, więc jeżeli zapowiedzi Bednarza się spełnią, to ja raczej nie spodziewałbym się ściągnięcia Wasilewskiego na wolnym transferze albo wykupywania Wszołka z Polonii.

Co do Pawłowskiego - ja uważam, że zły. Nie twierdzę, że na hasło "Wisła" wszyscy mają trząść portkami i sprzedawać piłkarzy za bezcen, ale ja bym tę sumę zainwestował lepiej i inaczej. I tu docieramy do punktu wyjścia - dałbym kontrakt o sto tysięcy euro niższy piłkarzowi z zagranicy, z niezłym CV. No i voilà. 400 tysięcy euro podobno nie byliśmy w stanie latem zapłacić za Czikosza.

A to, że ich forma pozostawia wiele do życzenia to niczyja wina. Dziesiątki razy tu pisałem, że po fakcie to każdy mądry, a mając do wyboru wykładać pół miliona euro za rodzimego "gwiazdora" powyżej 25. roku życia albo dać ociupinę mniej na kontrakt zawodnika ogranego w Europie chyba tylko laik piłkarski wybrałby opcję A.
Ostatnio edytowane przez Watts : 13.04.2012 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując