Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 19:10
arti napisał(a):Wyświetl post
No ale oczywiście w tej chwili 11 graczy na Ich obecnym poziomie to kłopoty z utrzymaniem się albo i spadek.
Jasne, że tak, ale mam nadzieję, że drużyna zostanie tak zestawiona, że taki Czekaj będzie miał się od kogo uczyć - Arek Głowacki wydaje się tutaj idealnym rozwiązaniem. Tutaj duże wyzwanie dla zarządu - mając ograniczone środki, tak zestawić drużynę, żeby młodość mieszała się z doświadczeniem, a przy okazji nie stracić jakości. I nie jest wcale powiedziane, że zwięszając ilość Polaków jesteśmy skazani na ogon tabeli. Ja jestem pozytywnie nastawiony do planowanych zmian, być może czeka nas krew pot i łzy, ale gdzieś na horyzoncie jawi się Wisła, w której gracze będą wiedzieli co to są DERBY, będą umieli strzelić gola Legii grającej w 9 itd. Bo patrząc na tą zbieraninę z wszystkich zakątków świata, aż się przykro robi.

Watts napisał(a):Wyświetl post
Nie życzę żadnemu z chłopaków z ME źle, ale bagatelizowanie całej polityki transferowej, bo chłopak z rocznika 94 wszedł dwa razy na boisko i zagrał fajnie jest absurdalne.
Oczywiscie, że nie można bagatelizować, niedorzeczne byłoby w obecnych czasach postawienie tylko i wyłącznie na wychowanków, którzy faktycznie - masz rację - nie wszyscy precentują wysoki poziom. Ale przykładowo taki Pułka rocznik 95 dobrze rokuje, trzeba wyławiać te nieliczne perełki, które być może mamy i jak najszybciej obejmować je dobrą opieką, najlepiej w ramach pierwszej drużyny, bo tam nauczą się najwięcej i przynajmniej będą trenować na jedynym znośnym boisku w tym klubie Dodając do tego rozsądne i przemyślane transfery graczy perspektywicznych (nie w wieku przedemerytalnym jak miał to w zwyczaju SV) to takie połączenie może wypalić i tego właśnie oczekuje od Bednarza - w końcu do tego się zobowiazał na sławnej konferencji i ja myślę, że należy mu się jakiś kredyt zaufania, a nie jechanie po nim, pomimo tego, że jeszcze chłopina nic nie dokonał. Pozdrawiam.

kacpaw91 napisał(a):
A skąd wiesz, że chcemy kupić tego Pietruszkę? Bo ktoś widział naszego skauta na trybunach? Skąd ten ktoś wie kogo on obserwował naprawdę? Jest kilku ciekawszych graczy w Pogoni i raczej o któregoś z nich chodziło, a nie o Pietruszkę.

Z kolei Pawłowski za dajmy na to 400 tysięcy euro to nie byłby zły transfer
Uważam tak samo
Ostatnio edytowane przez fialo : 13.04.2012 o godz. 19:25.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując