Cytat:
|
Paljic powinien odejść z Wisły bo jest o wiele za słabym piłkarzem jak na nasz klub.
|
Podstawową kwestią że go tu w ogólnie nie powinno być, zawodnik z ławy 2 Bundesligi, który w ostatnich sezonach grał jedynie ogony. Piłkarsko widać że ma pewne podstawy, natomiast jeśli chodzi o takie kwestie jak dośrodkowanie, gra jeden na jeden, otwierające podanie, strzał to wszystko u niego leży.
Przypominam, że przyszedł on tylko dlatego, że nie dogadano się z młodym serbem z Koszyc.
Co do Jirsaka to dla mnie to mnie to już nie bawi, pamiętam czasy kiedy
Bednarz wymuszał na Skorży aby dawał Tomkowi więcej szans natomiast teraz jest to już żałosne. Szanuję umiejętności piłkarskie Jirsaka natomiast wszyscy wiemy że jego mentalność, kondycja, budowa fizyczna sprawiają że ten piłkarz nie spełnia oczekiwań ani w ofensywie ani w defensywie.
Bednarz niech w końcu to zrozumie że te pieniążki zostały źle wydane, podobnie jak z Łobo, Matusiakiem, Beto i innymi jego wynalazkami.
Nie jestem z tych którzy będą pisać że Jirsak to całkowite dno że grał raz dobrze na 10 meczów bo wielokrotnie Tomas pomagał drużynie dając dobre zmiany, wykonując dobrze stałe fragmenty, grając dokładnie itp. Trzeba to przyznać że Jirsak na pewien poziom już nie wskoczy. Kolejna kwestia jest taka czy w Polsce jest środkowy pomocnik o takich umiejętnościach do pozyskania za małe pieniądze ? Niestety nie ma.
Michał Probierz musi uważać na Bednarza aby nie dyktował mu w przyszłości składu bo on wystawiałby tylko tych zawodników których sam ściągał chcąc na siłę komuś udowodnić że nie zmarnował kasy. Właśnie zaczęło mnie dziwić to że na przestrzeni ostatnich meczów Jirak grał coraz więcej.