Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 15:41
Arapho
1) Tak, ale sam ten fakt, pomijajac przy okazji okolicznosci jednej i drugiej epoki, to za malo by stwierdzic ze obecna epoka jest podobno do epokii saskiej. W kwestii obronnej...
2) Rozumiem w takim razie ze rzad PiS takze jest wliczany do owej nowej epokii saskiej?
3) Zadne opowiedzenie sie po stronie obcych mocarstw, tylko polska "kultura" polityczna. Czyli wszelkie chwyty dozwolone, nawet te wsiurskie. PiS wykorzystujac politycznie katastrofe Smolenska, wcale lepszy nie jest. Juszczenke to zdaje sie ze PiS i Kaczynski takze popierali. I ja to akurat rozumiem, im mniej zalezna od Rosji Ukraina tym lepiej dla Polski. Ze malo moralne? Ot, polityka.
4) Widzisz to co chcesz widziec. Porownanie zwiazku PO- PiS,itd... ze zwiazkiem Poniatowska Katarzyna- Konf. Barska to jakas abstrakcja. I paranoja w jednym.

Malo nie, stronniczo i demogogicznie tak.

Drozd
1) Oczekuje troche bardziej powaznej analizy. Szczegolnie gdy rzucane jest takie oskarzenie.
2) Sugerujesz ze sytuacja w 39 byla taka jak w 33? Wyraznie zwrocilem uwage ze machanie szabelka jest daremne gdy sie nie ma argumentow. Nie ze jest daremne wogole....
3) Ale to nie jest moja koncepcja. Moja koncepcja to Stany Zjednoczone Europy (z wylaczeniem Rosji), a nie Stany Zjednoczone Europy Srodkowo-Wschodniej. Co ciekawe, i paradoksalne, na dzis dzien (i dzien w ktorym Kaczynski byl prezydentem) obie koncepcje sa tak samo utopijne.
Nie mitologizuj juz tak Kaczynskiego. Czyn byl szlachetny (troche tez nierozwazny), ale za jego rzadow Polska nie byla bardziej powazana. Co najwyzej bardziej slyszalna, a to roznica.

wislaku68, przedstawicielu PiSyzmu stosowanego, z toba jak juz wczesniej rzeklem dyskutowac nie mam zamiaru. Odpowiesz na wszystkie zagadnienia z poprzednich dyskusji ktore zes bezczelnie pominal, to wtedy moze sie zastanowie. Poki co, trolluj gdzie indziej.
Przerost formy nad trescia to twe imie
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 13.04.2012 o godz. 19:24.