Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2012, 12:22
arti napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.
Chyba prawie każdy myśli (marzy) tu na dziś może o 3-4 z ME w 18, gdzie ze 2-3 by grało w każdym meczu.
Bo dajmy na to jak jest alternatywa - chłopak na poziomie Urygi na pozycję Paljica, Kirma czy Bunozy to gdzie tu sens wywalania kasy na kołki zza granicy?
A ciągnąć grę jak to mam być walka o MP muszą jeszcze (oby póki co?) kupieni tu czy tam.
A Pawłowski to moim zdaniem bajki. Przymierzamy się do niego jak kiedyś do Garguły i Nowaka. Za czapkę gruszek ZL go nie puści, a kontrakt ma do 6.2013. Z drugiej strony jeśli SP ma ambicje zarobić jakieś większe pieniądze to ostatni dzwonek na wyjazd do turcji czy gdzie tam.
Powiem tak - drużyna nie będzie wyglądała wcale źle, jeśli zmniejszymy liczbę zawodników z wysokimi pensjami w kadrze. Gdyby udało się jeszcze pół roku potrzymać Meliksona, mieć do tego jeszcze Genkova i Ilieva w składzie, mając na obronie Jovanovica, całkiem przyzwoitego Chaveza i Bunoze oraz oczywiście na bramce Pareikę, to ja nie widze przeszkód, by reszte kadry wypełnić Młodą Wisłą plus transferami młodych utalentowanych z niższych lig. Jedyne, co wiem, to fakt, że Kirma trzeba wyrzucić. Ten gość nie gra po prostu nic. Gra tak, jakby w ogóle się nie starał. Za takiego piłkarza w Wiśle to ja dziękuję.
Odpowiedz cytując