Coin napisał(a):

Druga sprawa to Dragan Paljic. Ja nie wiem czy się ze mną zgodzicie, nie wiem też jak wysoki gość ma kontrakt, ale żałuję mocno, że na lewym skrzydle u nas biega Adraż a nie właśnie Paljic. Ten gość był tu sprowadzany jako leoskrzydłowy, a wylądował na lewej obronie gdzie prezentuje się słabo. Nic dziwnego, za to pokazał, że drybling ma, szybkość i przebojowość też, więc może warto gościa realnie w kilku meczach na tej pozycji sprawdzić, zanim się go pozbędziemy i znowu będziemy szukać nowych wynalazków na lewą stronę?
|
Ja nie rozumiem co za różnica czy Paljić będzie grał na lewym skrzydle czy na lewej obronie? (jeśli chodzi o ocenę jego potencjału ofensywnego bo, że jest tragiczny w defensywie już pokazał). Wielokrotnie podłączał się do akcji na lewym skrzydle i z tych atutów jakie podałeś ja widzę tylko w miarę przyzwoitą szybkość. Dryblingów zero, o dośrodkowaniu z litości przemilczę. Po co nam taki skrzydłowy? To faktycznie jakiś w miarę kumaty junior z 1 ligi nam podobny poziom zapewni za 5 krotnie mniejsze pieniądze.