TOMEK 11 napisał(a):

Miejmy nadzieję że to ściema. Nie chce mi sie wierzyć że pozyskanie mało perspektywicznego 28 latka nie będącego gwiazdą nawet Pogoni Szczecin ma jakikolwiek sens. Przecież my nie walczymy o awans do ekstraklasy, tylko ponoć o MP.
Jest spora liczba piłkarzy z 1 i 2 ligi którzy aż się prosza o danie szansy w Ekstraklasie. Pietruszka raczej do nich nie należy. Mamy Chrapka wypożyczonego do 1 ligi, lepszego a o 8 lat młodszego.
A może to zasłona dymna, i obiektem obserwacji był np Donald Djoussé albo Mateusz Szałek? A być może zwyczajna plotka bez żadnych podstaw.
edit: Pietruszka jednak jest niezłym piłkarzem jak na warunki 1 ligowe, został nawet wybrany do 11-tki jesieni 1 ligi wg ekstraklasa.net (jako lewy obrońca) .Jednak perspektywiczny już nie jest i można domniemywać że to raczej szczyt jego umiejętności. Ale jeśli miałby być za darmo i tylko jako uzupełnienie składu, to czemu nie. Na pewno gorszy od Paljicia by nie był, a zarabialby parę razy mniej. Chociaż wtedy cięzko tu mówić o jakimkolwiek mysleniu przyszłościowym.
"Przemysław Pietruszka (Pogoń Szczecin) - Na lewej obronie zwyciężył pierwszy przedstawiciel lidera w wybranej przez Was 11 rundy. Przemysław Pietruszka to pewny punkt defensywy szczecinian. Zadomowił się na lewej obronie, chociaż miał przerwę z powodu urazu w środku rundy. Kiedy jednak wrócił, grał regularnie, pomagając w odniesieniu siedmiu zwycięstw z rzędu w spotkaniach ze swoim udziałem."
http://www.pogonszczecin.pl/aktualno...--Djousse.html
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"