Wyświetl pojedynczy post
fresh.cie
Senior Member

Od: 09.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2012, 14:32
------------------Pareiko-----------------
------Czekaj----Uryga----Diaz----------
-------------Jirsak-----Nunez------------
Iliev-----Garguła-----Melikson-----Kirm
-----------------Genkov------------------

Jeśli chcą znowu przyciągnąć kibiców, wywalczyć zaufanie, nie przynieść wstydu Wiśle - to jest to najrozsądniejsze ustawienie. Jirsak i Nunez muszą dobrze asekurować w razie gdyby ŁKS zaczął cisnąć, zwłaszcza na bokach boiskach, zejście obrońcy + defensywny pomocnik i w dwóch odbierać piłkę, tylko to musi być odbiór a nie granie jak panienki i wyczekiwanie. Musimy zagrać efektownie, strzelać bramki. Bo niestety jak widać strzelamy bramki tylko wtedy, gdy włączamy dużą liczbę zawodników do ofensywy.

W ofensywie liczyłbym na zaskakujące zagrania Meliksona, drybling Ilieva, dobrą wydolność Kirma, walkę i skuteczność Genkova, dobre rozgrywanie od obrony Jirsaka i Nuneza(oczywiście z podłączaniem się do akcji a nie staniem na środku i tworzeniu 5 obrońców) no i aby Garguła nie przeszedł obok meczu.

Co do defensywy to tak jak mówiłem mam nadzieję na dobrą asekurację defensywnych pomocników, zejścia Czekaja/Diaza do boków i wtedy mądre przesuwanie i asekurowanie gdy do pomocy zejdzie jeden defensywny, dobra gra w powietrzu całej trójki, brak głupich błędów i przede wszystkim celne podania przy rozprowadzaniu akcji po odbiorze. Pareiko wiadomo, nic nie muszę mówić.

A co do zespołu, przede wszystkim walka i zaangażowanie. Wiem, że wymagam cudów, ale te gwiazdki muszą zrozumieć, że nie grają dla siebie, że grają w klubie z tradycjami, w klubie z fantastycznymi kibicami. Niech przed derbami pokażą, że Cracovia ma się czego bać.
Odpowiedz cytując