Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.04.2012, 08:22
Naprawdę nie wiem jak trzeba być zdemoralizowanym i pewnym siebie by tak łżeć jak pies . Przecież każdy może sprawdzić fakty które się nie pokrywają z tym co twierdzi Nałęcz.... No i to że Państwo zdało egzamin bo wyprawiło pogrzeby.....

Nałęcz napisał(a):Wyświetl post
"Państwo i konstytucja zdały egzamin po katastrofie Smoleńskiej, państwo normalnie funkcjonowało, pogrzeby się odbyły. Egzaminu nie zdała instytucja przygotowująca wizytę, czyli kancelaria prezydenta Kaczyńskiego"
Nałęcz w RMF napisał(a):Wyświetl post
"nie jest tak, że w drugą rocznicę katastrofy ta pewność, że państwo wspaniale zdało egzamin - i tuż po katastrofie i przez te dwa lata - troszeczkę słabnie?

Państwo i konstytucja zdały egzamin, bo w tych dniach, kiedy wydawało się, że nic nie jest pewne, państwo normalnie funkcjonowało. Odbyły się pogrzeby, rodziny dostały wsparcie.

Tak było, ale jeśli chodzi o osłonę kontrwywiadowczą, jeśli chodzi o wiedzę premiera, jeśli chodzi o wiedzą rządzących na temat procedur wyjaśnienia tej katastrofy, jeśli chodzi dzisiaj o odzyskiwanie wraku, o kontakty z Rosjanami, o śledztwo.

Trudno mówić "państwo", moim zdaniem instytucja, która przygotowywała wyjazd prezydenta do Smoleńska, nie zdała egzaminu. Tylko powiedzmy: to była kancelaria prezydenta Rzeczpospolitej.

Zwolennicy Prawa i Sprawiedliwości odpowiedzą panu: to była kancelaria premiera i Tomasz Arabski.

Chyba pan żartuje.

Czyli to kancelaria prezydenta jest winna takiej, a nie innej organizacji wizyty w Smoleńsku.

Ja nie używam tych słów, ponieważ ludzie, którzy to robili, w większości zginęli. Szanuję zmarłych. Natomiast organizowałem niejeden już wyjazd prezydenta, także wyjazd prezydenta niemalże symetryczny do tego z 10 kwietnia, czyli wyjazd z kwietnia 2011 roku. Od początku do końca organizuje to kancelaria prezydenta. To jest porozumienie czterech kancelarii z 2004 roku, jeśli pamiętam. Dlatego jesteśmy w kłopocie - także my, współpracownicy prezydenta - bo gdybyśmy chcieli o tym obszerniej mówić, bylibyśmy w roli osób, które atakują osoby, które zginęły w katastrofie, bo one były organizatorami tego wyjazdu.

Właśnie nie wiem, czy one były, ale to jest na dłuższą dyskusję.

Na bardzo krótką dyskusję. Wyjazd premiera organizuje kancelaria premiera, wyjazd marszałka Sejmu kancelaria marszałka sejmu, wyjazd prezydenta kancelaria prezydenta.

Rozumiem, że taka jest pańska opinia.

Nie. To nie jest moja opinia. Takie są fakty."

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wy...nie,nId,597393
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując