Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 16:44
jova napisał(a):Wyświetl post
Te statystyki dotyczą występów w pierwszej drużynie - liga, puchaty europejskie, PP i Puchar Ekstraklasy. Mecze w rezerwach i ME nie są do nich wliczane.
Moim zdaniem te 151 występów, 79(!!) w pierwszym składzie, to bardzo dużo szans na pokazanie się. Tym bardziej, jeśli bierze się pod uwagę fakt, że w większości przypadków, gdy wychodził w podstawowej jedenastce nie grał po 90 minut, bo nie wytrzymywał meczy kondycyjnie. To też była kwestia jego słabości, a nie tego, że trenerzy mu nie ufali.
Ok, masz rację, że miał wystarczająco dużo czasu. Jednak co do tych statystyk to podbija je w jego przypadku PP i PE. Wiele z tych meczy to zwykłe sparingi dla naszych piłkarzy. Dlatego pozostanę przy moich wyliczeniach.

lakota22 napisał(a):Wyświetl post
W pełni sie zgadzamy. Jirsak to tylko przykład jednego z wielu. Wspomniany przez Ciebie Rado zgrał niezły mecz z Ruchem. Więcej szans nie dostał. Zamiast Burligi, który o wiele wcześniej powinien być wypożyczony lub sprzedany, można było dać szansę Skołorzyńskiemu.
Mam odmienne zdanie co do potencjału Czecha. Według mnie to nie kwestia psychiki ale słabych umiejętności piłkarskich. Przychodząc do Wisły miał już 23 lata. Czyli nie był już taki młody. Podobno w młodzieżówce grał dobrze, ale już w seniorskiej piłce radził sobie średnio i wbrew obiegowym opiniom nie był uważany ojczyźnie za wielki talent
Mimo wszystko takich zawodników powinniśmy ściągać. Nie za 700 tysięcy euro (bo nas na takie ryzyko nie stać), ale za mniejsze kwoty, czy niekiedy za darmo. Chodzi mi tu o typ "zagranicznego reprezentanta młodzieżówki". Dodam jeszcze, że brakuje mi... testów. Sama inicjatywa testowania zawodników została u nas napiętnowana po legendarnej sadze "szukamy bramkarza". Jednak to nie inicjatywa była zła, ale sposób jej przeprowadzenia. Powinniśmy regularnie zapraszać wyróżniających się graczy 1,2,3 ligi na testy. Także takich z lig zagranicznych. Jednak nie na zasadzie YT, ale na podstawie obserwacji skauta. Tak samo szkoda, że zlikwidowano rezerwy. Powtarzam się w tym postulacie. Jednak to było miejsce do ogrywania piłkarzy i ich powrotów po kontuzjach.

Widać, że Maciej Żurawski ogląda mecze 1. i 2. ligi. Ciekawe co z tego będzie...
Odpowiedz cytując