|
Karny dla Ruchu podyktowany tylko i wyłącznie przez głupotę Paljicia - dał pretekst, to sędzia skrupulatnie skorzystał.
Bramka Nuneza dla Wisły raczej prawidłowa - tyle ze jakiś kontakt między zawodnikami był. Ogólnie dwie decyzje "miękkie" - obie przeciwko Wiśle.
Karny dla Ruchu był ewidentny, ale po faulu Czekaja - tu niekorzystna decyzja dla Ruchu.
Natomiast rzuty karne to już parodia - dobrze pamiętam, że jak Pareiko stawał miedzy słupki przy pierwszym karnym, sędzia go instruował (pomyślałem że przypomina mu aby stał na linii), a jak stanął Perdjic, sędzia nie zamienił z nim słowa?Za chwilę był pierwszy karny Bitona . . Ciekawy jest też wątek z wyborem bramki - ja myślałem, że się ją losuje. Garguła w końcu wygrał czy przegrał losowanie?
Inna sprawa, że przed karnymi można było w ciemno obstawiać antybohaterów - Kirm albo Nunez.
Uryga powinien od najbliższego meczu grać w pierwszym składzie, i to bezapelacyjnie. Teraz jest w wieku w którym najwięcej się uczy, co więcej, ma też komfort popełnienia błędu - sezon i tak już stracony. Nie chcę widzieć w koszulce Wisły w przyszłym sezonie Paljicia, Nuneza, Jaliensa, Garguły, Chaveza, Kirma. Sa to zbyt słabi piłkarze, nie wnoszą jakości, nie robią różnicy. Sprzedać, nawet za grosze, czystym zarobkiem będzie oszczędność na ich kontraktach.
|