Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 16:41
Karny dla Ruchu podyktowany tylko i wyłącznie przez głupotę Paljicia - dał pretekst, to sędzia skrupulatnie skorzystał.

Bramka Nuneza dla Wisły raczej prawidłowa - tyle ze jakiś kontakt między zawodnikami był. Ogólnie dwie decyzje "miękkie" - obie przeciwko Wiśle.

Karny dla Ruchu był ewidentny, ale po faulu Czekaja - tu niekorzystna decyzja dla Ruchu.

Natomiast rzuty karne to już parodia - dobrze pamiętam, że jak Pareiko stawał miedzy słupki przy pierwszym karnym, sędzia go instruował (pomyślałem że przypomina mu aby stał na linii), a jak stanął Perdjic, sędzia nie zamienił z nim słowa?Za chwilę był pierwszy karny Bitona . . Ciekawy jest też wątek z wyborem bramki - ja myślałem, że się ją losuje. Garguła w końcu wygrał czy przegrał losowanie?

Inna sprawa, że przed karnymi można było w ciemno obstawiać antybohaterów - Kirm albo Nunez.

Uryga powinien od najbliższego meczu grać w pierwszym składzie, i to bezapelacyjnie. Teraz jest w wieku w którym najwięcej się uczy, co więcej, ma też komfort popełnienia błędu - sezon i tak już stracony. Nie chcę widzieć w koszulce Wisły w przyszłym sezonie Paljicia, Nuneza, Jaliensa, Garguły, Chaveza, Kirma. Sa to zbyt słabi piłkarze, nie wnoszą jakości, nie robią różnicy. Sprzedać, nawet za grosze, czystym zarobkiem będzie oszczędność na ich kontraktach.
Odpowiedz cytując