Wyświetl pojedynczy post
lakota22
Junior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 16:05
Kacpaw91;
"Tutaj masz dużo racji, tyle, że to nie tyczy się tylko Jirsaka. Zobacz ile meczów dostaje Garguła, ile dostawali inni, którzy zawodzili. Paljić, Czikosz, Jaliens, Sivakow, Boukhari, Rios czy kilku którzy grali wcześniej. Też mnie wkurza to, że tych szans nie dostał Mączyński, Chrapek, Nalepa, Burliga (gorszy od Czikosza nie był, a ogrywaliśmy przez cały sezon Czikosza Slovanowi), czy nawet Rado. Tak samo szkoda, że w porę nie wypożyczono Kowalskiego (np. w wieku 19 lat), może byłby teraz na poziomie 3. stopera"

W pełni sie zgadzamy. Jirsak to tylko przykład jednego z wielu. Wspomniany przez Ciebie Rado zgrał niezły mecz z Ruchem. Więcej szans nie dostał. Zamiast Burligi, który o wiele wcześniej powinien być wypożyczony lub sprzedany, można było dać szansę Skołorzyńskiemu.
Mam odmienne zdanie co do potencjału Czecha. Według mnie to nie kwestia psychiki ale słabych umiejętności piłkarskich. Przychodząc do Wisły miał już 23 lata. Czyli nie był już taki młody. Podobno w młodzieżówce grał dobrze, ale już w seniorskiej piłce radził sobie średnio i wbrew obiegowym opiniom nie był uważany ojczyźnie za wielki talent
Ostatnio edytowane przez lakota22 : 11.04.2012 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując