|
Michale, dla mnie Jirsak jest za słaby. W pełni zgadzam się z Jovą. Miał 5 lat aby udowodnić swoją przydatność. Według mnie o 3 lata za długo.Źle mnie zrozumiałeś. Kirm nie jest dla mnie, żadnym punktem odniesienia. Jako piłkarz prezentuje tylko jednostajne, bezmyślne bieganie- taką opinię wyrażałem parokrotnie na tym forum. Od czasu do czasu wyjdzie mu strzał z dystansu.
Myślę, że nie chodzi o to aby Wiśle grał kolejny sezon piłkarz słaby jakim jest Jirsak. Podobnych, grających na skrzydle w lidze jest wielu. Pierwszym z brzegu Małkowski z Zagłębia. Słabo broni, biega, drybluje. Nieźle potrafi zacentrować. I to wszystko. Pełna przeciętność.
Zawsze mnie zastanawiało dlaczego Wisła mając swojego piłkarza o identycznych "zaletach"- Mączyńskiego, zdecydowałą się zapłacić tak dużo za Jirsaka. Naprawdę nie ma żadnej różnicy w ich grze.
Druga sprawa. Jak piszesz po 3-4 meczach siadał na ławce. Ze był sadzany na rezerwie- słusznie. Słaby i tyle. Tylko z jakiej racji dostawał tyle szans na grę. Jaki pożytek miała z niego Wisła przez tyle lat. Kilka bramek i parę asyst. To wszystko za 700 tys. euro. Dlaczego takiej szansy jak Jirsak nie dostawali Mączyński, Ligenza, Chrapek czy o parę lat wcześniej Brud. Uprzedzam że nie uważam ich za piłkarzy lepszych od Czecha ( prócz Chrapka którego cenię o wiele wyżej), ale raczej nie za gorszych. Przypomnij Sobie końcówkę zeszłego sezonu. Wisła zdobyła tytuł. 3 mecze o pietruszkę. Czy stałaby się komuś krzywda, jak w lidze mogli by zagrać Chrapek, Czekaj. Myślę że patrząc na ich wiek, takie trzy mecze mogły okazać się wielkim doświadczeniem, procentującym na przyszłość.
Ktoś, kiedyś pisał tutaj, że nie widzi sensu aby Kirma,Jirsaka i resztę zastąpić graczami z ME. Że przeciętnych mają zastąpić równie przeciętni. Odwrócę tą uwagę, Nie widzę sensu by Wisła sprowadzała, a co gorsza długo utrzymywała tak słabych piłkarzy jak Kirm, Jirsak i spółka, mając podobnych już w swoim składzie.
edit;
Jeżeli Jirsak ma "słaba glowę", nie wytrzymuje presji meczowej, to nie nadaje się na zawodowego piłkarza
Ostatnio edytowane przez lakota22 : 11.04.2012 o godz. 14:28.
|