|
Napewno w tym meczu Wisła była ZDECYDOWANIE lepsza, co nie ulega wszelkim wątpliwościom. Szkoda że sędzia nas trochę przekręcił na tego karnego( który to już z kolei?) bo tak można było spokojnie dotrzymać to 2-0, ewentualnie pod koniec strzelić jeszcze jedną bramkę (Paljic też nie zachował się zbyt dobrze), w dodatku gol Nuneza, który nie został uznany z powodu wizji sędziego Borskiego, który coś tam widział tylko nikt nie wie co :O
Myślę że z przebiegu tego dwumeczu jednak Wiślacy zasłużyli na awans, zbyt dużo było pomyłek sędziowskich na niekorzyść Wisły, a biorąc pod uwage to iż wczoraj Wiślacy zagrali najlepszy mecz w tej rundzie, poprostu należał im się ten awans, ale jak wiadomo karne to loteria, i niekoniecznie wygrywa lepszy.( zresztą zwróćcie uwagę, że przy strzale Bitona, obronionym, bramkarz ruchu wyszedł przed linię, sędzia powinien powtórzyć karnego, co zrobił tylko w wypadku Genkowa).
Wisła pokazała że nie brak jej umiejętności, im zwyczajnie się chyba nie chce grać z tymi patałachami w naszej lidze, i tylko od święta sie spinają, pokazując dobitnie że spokojnie mogliby walczyć o majstra ...
Teraz najważniejszy mecz to derby, je poprostu trzeba wygrać ! Jeśli cracovia spadnie, będą to ostatnie derby na sezon, dwa albo i więcej .. więc trzeba się postarać o to.
To że nie będziemy w pucharach na następny sezon, to dla tej drużyny dobrze, w końcu w lecie odejdzie sporo zawodników, skład będzie gruntownie przemeblowany, więc i tak nie byłoby szans na dobre przygotwanie, szkoda jedynie tych paru milionów które możnaby zarobić, a teraz byłyby one bardzo przydatne.
Nie ma sensu zwalniać Probierza, myślę że jak będzie miał gotowy skład na następny sezon to dopiero za rok albo pół roku będzie można ocenić efekty jego pracy.
Do odstrzału moim zdaniem jest: Kirm, Paljic, Jaliens, Garguła, Boguski, Biton, Lamey, Nunez(?)
Ciężko mi jednak wyobrazić sobie pierwszą jesień od tylu lat bez pucharów w Krakowie :O
|