|
Smoku, nie było było tu na forum jakiegoś powszechnego popadania w zachwyt nad Brudem, Czekajem. Większość twierdziła, w tym ja, że może lepiej niż Kirmy i spółka nie zagrają, ale na pewno nie gorzej. Nie będą z nich pewnie wielkie gwiazdy, szybciej przyzwoici jak na naszą ligę gracze. W odróżnieniu od "grupy Kirma", są tańsi ( co nie znaczy gorsi), dają nadzieję na przyszłość. Wierzę że są w stanie zrobić progres, dać coś w kwestii piłkarskiej i finansowej dla klubu.
Ostatnio wiele się mówi o przymiarkach Udine do Kamińskiego z Lecha. Cena ma oscylować w granicach 1,5 euro. Oglądam każde spotkanie Lecha i śmiem twierdzić, że Czekaj jest o wiele lepszy. Czy Czekaj utonął w szarzyźnie. W tym sensie że nie zagrał gorzej niż reszta, to tak. Ale o ferowaniu takich wyroków, będziemy mogli się pokusić na koniec roku.
Zimą mówiło się w kontekście Wisły o Makach i Olkowskim. Na forum padało wiele głosów, że za słabi, ich max to pierwsza liga. Myślę że swoją grą przeczą tym tezom, a skreślanie piłkarzy ( których się nie widziało w grze), tylko dlatego że są młodzi i grali 1 lidze, uważam za objaw dyletanctwa i oportunizmu.
Żeby było jasne, nie jestem przeciwny sprowadzaniu piłkarzy z zagranicy. Ale ich kupno, powinno być być dokładnie przemyślane. Muszą to być zawodnicy o określonych umiejętnościach piłkarskich, mogących zrobić różnicę na plus.
|