Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2012, 05:03
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tak dokładnie mówił mówił mówił i nic z tego nie było. Od mówienia zaczął i na mówieniu skończył. Zresztą nie on jeden. Nie nie wiem od niego samego. Dlatego oceniam działanie a nie gadki dla naiwnych.
................................................
.................................................. .......
......................................ł....
Wszystko ma ręce i nogi, tylko zapomiinasz że większość to piłkarze na wypożyczeniu więc po tym sezonie ich nie będzie. Kontrakty podpisał z Iliev, Meliksonem, Genkovem, Chavezem, Marco, Pareiko, JAliens(hujnia) więc co by nie patrzeć to są jedni z lepszych.
Reszta aut! Wiec to raczej świadczy o tym że miał niejako rozeznanie i balastu na lata nam nie zmajstrował!

A nie pomyślałeś że problemem tej drużyny był własnie brak większości na kontraktach? Dla wielu ważne było dać z siebie wszystko w pucharach, liga się nie liczyła, paradoksalnie sam RM im to kodował - odpuszczając początek.

SV musial i podpisał kontrakty z najlepszymi. Nie dla tego , żeby na nich zarobić tylko aby zacząć budować szkielet drużyny, bo na wypożyczonych takowa oczywistość nie miało najmniejszego sensu .
Nie zapominał bym też o zmianach w RN . Wszystko po cichutku i bez echa , jednak znając biografie zainteresowanych musiało oznaczać tylko jedno. Zwrot o 180 stał się faktem.
Plany BB i SV legły w gruzach. Nigdy się nie dowiemy czy by się im udało jednak trzeba przyznać że ich wizja, tzn sam już początek dostarczył nam emocji jakich od lat nam brakowało. Kto wie jak by działali obecnie, jaka linia polityki była by wdrażana. Najgorsze jest właśnie to że nigdy się tego już nie dowiemy. Ja myśle że zaprzepaściliśmy szansę na wybicie się z ligowego gówna. Taki własnie system wzmocnień dawał nam szansę na walkę w Europie. I można psioczyć że mało polaków, że Wisła nie jest Polska...a ja się zapytam dlaczego? Dlaczego Wisła ma być wylęgarnią słabego narybku kadry PZPN? Dlaczego my jako klub musimy cackac słabych polaków? w imię dobra kadry PZPN?
Ta banda złodziei tak świadomie zaniedbuje szkolenie i finansowanie klubów uczniowskich i jeszcze śmią żywić pretensje?
Nie!
Polak ma być tak dobry żeby się przebił do składu, ma zapierdalać i wywalczyć miejsce , ma się uczyć od lepszych by w końcu uczeń przerósł mistrza!
A nie dawać im miejsce tylko dlatego że na siłę gra w Wisle, jest tylko dlatego bo brakuje profesjonalistów którzy mu powiedzą "nara cieniasie". Kasa idzie w błoto a można było przeznaczyć na trenera od selekcji.
Takii Brud Czekaj mają więcej farta niż umiejętności! Nawet nie dorastają do piet byłym juniorskim Mistrzom Polsk( Płonka, Skrzyński, Nowak,Radwan), i. Takie czasy nastały...

Zmiany w RN pociągnęły za sobą zmiany , co przełożyło na środki jakimi dysponował SV. Cele priorytety niestety stały się poza naszym zasięgiem a jestem wiecej niż pewien, ze to własnie były kolejne planowane zakupy na kontrakty.
Niestety z taką kasą nic nie pozostało tylko brać kogoś z nastego sortu, tylko na wypożyczenie bez podejmowania zbędnego gotówkowego ryzyka. Taki Diaz , Biton czy loki byli tylko i wylącznie dla tego aby załatać dziury spowodowane zminiejszeniem środków.

Kwoty jakie zostały wydane na wzmocnienia są raczej średnie i aż szkoda o nich myśleć jako o balastach budzetowych. A wypożyczenia? hmm a ileż oni mogli zarabiać? Taki Nunez ? Pewnie za darmo by nawet przyjechał żeby uciec z wrogiego miasta...

Dlatego w świetle tego co klub uzyskał za zawodników orazi analizując poprzednie nasze sezony, jest chyba oczywiste że problem który obecnie się lansuje jest tylko medialnym argumentem.

Pytasz, po co niby Cupiał miał rozwalać kurę znoszącą złote jaja? Ja myślę że Cupiał dawno już odpuscił, przestał się interesować swoją maskotką. Telefonika upomniała się o swoje więc niestety, mus to mus.
Nawet Cupiał to rozumie i daje wolną rękę na działania RN , jednak klub musi działać ... wiec na szczuplejszym budżecie i mniejszych wydatkach będziemy dalej kopać a kasa będzie spłacać się sama.

Bo jak rozumieć taką dziurę ? 8mln ? no ok. Ale skoro Cupiał pożycza kasę , czyli dziura znika więc defakto wszystko powinno być po staremu, czyli budżet ten sam , kasa na wzmocnienia , wypłaty. No chyba że mamy bardzo krótki termin, np, 1,5 roku...więc wtedy oczywiście taka "pomoc" wydaje się nie mieć sensu. Bo co innego sobie odmawiać i spłacać a co innego się odrabiać i spłacać.

Zresztą mam jeszcze jeden argument za tym że Cupiał ma wyjebane. Przypadek Małeckiego dobitnie świadczy że każdy pomału kładzie lagę. Już to widzę , jak Cupiał przywraca Małeckiego ***
TAKI HUJ ! ! ! Kiedyś by Probierza wyjebał na pysk za samą propozycję ... a teraz? sami widzicie.
Basałaj się nie godził na tak jawne rozjebanie Wisły wiec podał się do dymisji. Ktoś rozdał karty za plecami klubu na długo przed jego odejściem. Ja nie daję wiary że jest ktoś tak zatroskany tym co się dzieje w klubie , że chce ratować Wisłe przed SV i BB.
Zresztą z kąd ktoś mógł wiedzieć jak żle będzie? Na jakiej podstawie ktoś to wyliczył ? Pod nosem prezesa taka analiza finansowa mimo trwającego sezonu? ... taa a Łysy buc przechodził obok...z tragarzami ?!

*** Należę do zwolenników MAłego cokolwiek to ma znaczyć. Ale to większość userów chyba wie .
Jednak przywrócenie Małeckiego do drużyny odebrałem lekko zniesmaczony. Stało się coś co załamało cały system a wartości które BC hołdował , często będąc strażnikiem i jednocześnie katem ...uległy rozmyciu. Górę niestety wzięła kasa bo przywracając Małego świadomie i bez odrobiny wstydu pokazali ile warta jest obecnie dla nich reputacja klubu. Nie łamie się podjętych wyroków tylko dlatego że sędzia się zmienia. Decyzja którą podjęto gdy zawieszono PM nie była łatwą i w świetle jego kontraktu irracjonalną dla całego klubu. W imię wartości , świadomie zrezygnowano z kasy za Małego, w obliczu prawa W., budziło u mnie nawet podziw.

Bez dyskusji, Malecki powinien odjebać karę w całości, a później pokazać skruchę i wrócić (bo jest potrzebny). Byłby mądrzejszy... a Cupiał pozostał wierny swoim zasadom.

.... hmm. A może bardziej powinien interesować się tym co się w klubie dzieje.
Dlaczego Łysy pedał się tak wypuścił? Zawsze morda w kubeł a nagle co? spowiedź? Przez tyle lat ciężko nawet było zoorganizować k.prasową a teraz? prosze!!! Co za gest, publiczne wskazanie winnych. Albo Lysy jest takim jebanym amatorem i nie wie że wyrządził tym wiecej złego niż dobrego, albo świadomie zaplanował całą szopkę i sam sobie dał zielone światło aby posprzątać i ogarnąć wielki burdel .
Cwaniak jebany i tyle, z mordy poznać kombinatora do tego ległej pachołka! Jak taki ktoś ma działać dla Wisły? Juz samo CV skreśla jego osobę jako kandydata !, mamy konflikt interesów i duże ryzyko stronniczości. Nikit normalny nigdy nie dopuszcza do takiej sytuacji! jaka jest obecnie.
Wyjebany za słabe wyniki pracy, współwinny blamażu w pucharach, legijny śmierdziel wraca jak niby nic. Nie ma za nic wstydu i kreuje się na dobrodzieja i ostatnia deska ratunku.
Wrócił jak zbity pies i szczeka jak mu każą, pachoł pasuje jak ulał. Nie mrugnie okiem jak swojej matce śniadanie zajebie a co dopiero łasić się RN i robić kasę.
Widać że Bije w takie środowisko, bo wie że tam jest kasa i władza. Z mordy nawet podobny do Tołdiego, wie że kiedyś Pan o nim sobie przypomni,dlatego lize suka ręce każdego z TF. Dzisiaj "pies" i RN SSA jutro może RN TF. Wtedy kariera członka zarządu w kolejnych spółkach jest pewna tak jak to że cała jego misja jest bajeczką dla uśpienia naszej uwagi!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 11.04.2012 o godz. 08:08.
Odpowiedz cytując