Wyświetl pojedynczy post
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2012, 12:23
krism84 napisał(a):Wyświetl post

Kto przepracował z zespołem cały okres przygotowawczy? kto odpowiada za przygotowanie mentalne i fizyczne ? Kto miał najwięcej czasu na prace z drużyną (całą zime) i nic nie pokazał MOSKAL!
Nie pomijajmy tego faktu , należy mu się ogromny szacunek za przeszłość ale trenerem jest kiepskim i jeżeli kogokolwiek mamy rozliczać za obecny stan rzeczy to Maskanta i Valcx-a za transfery i Moskala za obecne przygotowanie bo Probierz tu nie ma nic do rzeczy (oby dotrwał do nowego sezonu)

Najgorszym dla naszego kluby paradoksalnie był szczęśliwy awans w LE dzięki niemu Moskal na fali radości dostał prawo przygotowania drużyny na kolejną rundę i efekty widzimy gdyby nie to , to pewnie przed rundą byłby nowy trener i dziś sytuacja była by inna
Ciężko się odnieść do przygotowania fizycznego piłkarzy oglądając nasze mecze. Gdybyśmy kontrolowali przebieg meczu i byli drużyną wiodącą, wtedy można rozmawiać o kondycji zawodników. Przy kopaninie, którą serwują trudno określić, bo według mnie przy takiej grze można się w ogóle nie zmęczyć. Zresztą kilku zawodników utwierdza mnie w tym przekonaniu.

Co do Moskala - wybitnym trenerem na pewno nie jest, bo w końcu Wisła była pierwszym klubem, który samodzielnie prowadził i który przygotowywał do całej rundy. Jednak w porównaniu do tego co prezentuje drużyna za Probierza a co pokazywała za Moskala, jak dla mnie wszystkie aspekty przemawiają za Moskalem.
Ewidentnie Kaziu zajebał rewanż ze Standardem, bo taktyka na 1 połowę zakrawała na obłęd.Jednak jak popatrzymy z perspektywy czasu, to już mało kto pamięta, że z 4 meczów na wiosnę 3 kończyliśmy w "10". W Lubinie byliśmy zdecydowanie lepsi i pogrążyły nas tylko i wyłącznie indywidualne błędy a akurat w meczu z Koroną czkawką odbił nam się pucharowy dwumecz. Teraz jak się okazuje Zagłębie i Korona są najlepiej grającymi drużynami na wiosnę.

Jak dla mnie dużo większym błędem było zastąpienie Moskala Probierzem niż Maaskanta Moskalem. Natomiast wszechobecne teksty, wywiady dotyczące problemów klubu są jak dla mnie pokrętnym przyznaniem się do tego właśnie błędu.
Odpowiedz cytując