Wyświetl pojedynczy post
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2012, 13:28
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Probierz nie jest w stanie zrobic mistrzowskiego zespolu, ani nawet zaszczepic w pilkarzach mentalnosci mistrzow, bo sam nigdy takim pilkarzem nie byl.
To nie jest argument - policz ilu trenerów w naszej lidze było mistrzami jako piłkarze. Dobijając gwóźdź, ani Smuda ani Skorża.

Probierz to średniak, trener do malych zespolów na rodzime podwórko. Facet oprocz pajacowania przy linii nie posiada nic. Absolutnie nie wierze w jakikolwiek sukces (miejsce pucharowe w przyszlym sezonie) z Probierzem jako szkoleniowcem.
Tutaj się zgodzę - mam nadzieję, że skończy w Górniku Zabrze - tam jest jego miejsce. Wg mnie oczywiście zarabia więcej niż Moskal, ale nic nie przemawia jak dotąd za sensem powołania Probierza. Może pech.

Mam z nim jak z Okuką. Od ogloszenia go trenerem czekam na zwolnienie.
To jest niestety tylko dowód na to jaki Wisła marnuje czas i pieniądze mając na utrzymaniu trzech trenerów a krzystając z jednego.

Mam tylko nadzieje, ze ta ofiara losu nie zawali derbow.
Pomimo jakichś tam obaw, nikt racjonalnie nie przyjmuje do wiadomości takiej ewentualności, bo wiara w kibicach jest. Kłopot jest z piłkarzami, którzy już zaczęli symulować kontuzję i ewidentnie grają na niekorzyść klubu.

Osobną sprawą jest dla mnie Bednarz.
Bednarz jest frontmanem - ma przyjąć na klatę wszystkie pomyje i bluzgi.
Kompetencji nie ma żadnych. Wykształcenie nic mu nie daje - on nie praktykuje "w zawodzie". Formalnie z nim sprawa wygląda tak, że jest po kursie (wydział prawa), ale nie ma stażu i egzaminów (aplikacja), więc podkreślam, że dla mnie nadal jest DYLETANTEM.

Powtorze jeszcze raz, to co pisalem 1.03: Cupialowi doradza chyba jakas swinia z kaluzy. To jest sabotaz, zatrudnianie takich ludzi w Wisle.
Bo naszym kraju pokutuje dziwna zależność, że na piłce znają się ludzie, którzy "coś kiedyś grali".
A to jest zwykła firma więc jest potrzebny ktoś kto ma np. MBA i doświadczenie managerskie najlepiej w firmach finansowych bo tam umieją robić "shortcost". Z drugiej strony "branża piłkarska" ma tak lipnąopinię, że nikt sensowny jako zarządzający nie będzie narażał swojego imienia i dorobku na szwank.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując