Acapelo napisał(a):

|
pozbyli się mało medialnego szrotu (Komorowski)
|
Komorowski był najlepszym obrońcą Legii w ostatnim roku, lepiej grającym, niż Żewłakow, a nie szrotem. Grał praktycznie bezbłędnie, zaliczał całą masę udanych interwencji, w równym stopniu jak wspomniany Żewłakow miał wkład w to, że gra defensywna Legii w tym sezonie wygląda tak świetnie. To nie przypadek, że to właśnie jego chciał kupić klub z silnej ligi rosyjskiej. Oglądałem ostatnio dwa mecze Tiereka i Komorowski grał w nich po prostu świetnie, jest dla nich ważniejszym elementem defensywy, niż wielokrotny reprezentant Czech Martin Jiranek, któremu zdarzyły się kiksy.
No ale tak jak mówisz, jest zawodnikiem mniej medialnym, więc ludzie, którzy nie oglądali zbyt często meczów z jego udziałem z góry skazali go na bycie szrotem. U nas tak to już jest, że często gra, rzeczywiście pokazywane umiejętności są na drugim planie, odwrotnie niż "medialność" - tak jest praktycznie w każdej dziedzinie życia, od polityki, przez sport, po wszelkie gwiazdki radia i telewizji. Gdyby to ode mnie zależało, to środek obrony naszej reprezentacji tworzyłby właśnie Komorowski z Wasilewskim.