Wyświetl pojedynczy post
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2012, 09:13
szkoda, że Patryk Małecki jest tak niereformowalny, bo piłkarsko to on byłby dobrym fundamentem pod nową drużynę, głw. ze względu na stabilność formy i brak wielkiego ciśnienia na zmianę klubu

Na Bednarzu ciąży głw. Jirsak chyba.
Łobodzińskiego mu daruję - była presja na ten transfer itp. natomiast mógł wynegocjować jakąś klauzulę
rozwiązania umowy przed czasem Ściągnął go głw. ze względu na klauzulę w kontrakcie.
Beto to był eksperyment, jakby wypalił mogliśmy sporo zyskać
na plus na pewno Diaz, Marcelo moim zdaniem świetne transfery (również Diaz na którym przecież zarobiliśmy)
Niedzielan to byłby dobry transfer gdyby nie paskudna kontuzja. Garguła pech- przecież chłopak w BOT grał na bardzo wysokich obrotach jak na naszą ligę- żeby przypomnieć jak nas rozklepali na naszym boisku.
Że Matusiak tak skończy też się nikt nie mógł spodziewać
Ogólnie można stwierdzić, że Bednarz miał sporo pecha przy tych transferach. Zarzucić można mu w zasadzie głw. Jirsaka i to, że nie podpisał 4 letniego kontraktu z Gargułą (przecież można to było chyba wynegocjować, zdecydowanie bezpieczniejsza opcja dla nas)
Kirm- moim zdaniem dobry zawodnik, spaprali go u nas, nie rozwinął się , nastąpił nawet regres.

ogólnie Bednarz powinien teraz lepiej dbać o swój wizerunek, każdy kolejny Jirsak go upokorzy, ma naprawdę bogaty bagaż doświadczeń, niech po prostu wyciągnie wnioski z poprzedniego swojego zaciągu (nie brać piłkarzy po kontuzjach, nie testować tyle przeciętniaków, nie brać przeciętniaków (Jirsak, Łobo) i szukać piłkarzy typu Marcelo i Diaz )

Niestety od początku rzucają mu kłody pod nogi, bo mimo wszystko jakoś ten Pazdan do mnie nie przemawia. W ogóle będzie ciężko o dobrych polaków. Sami widzimy, że takiego Pazdana można spokojnie zrobić z Urygi itp. Tak więc ja jednak bym uważał, z tym transferowaniem Polaków.

Głw. problem moim zdaniem będzie z środkiem pomocy. Tam będzie ciężko znaleźć dobrego piłkarza do pary z Wilkiem, bo takiego kandydata w polskiej lidze nie ma Uważam, że piłkarze typu Pazdan tylko nas zablokują. Nie mamy lepszych to prawda, ale czy nie lepiej jednak rozszerzyć trochę zakres poszukiwań jednak do Czech i Słowacji, oni też czują się u nas jak w domu i nie mają parcia na wyjazd.

Sprowadzać Pazdana, aklimatyzować go, wynajmować mieszkanie i robić z 25 latka krakusa. No nie jestem zwolennikiem szczerze mówiąc. Nie jestem przekonany do stawiania na siłę na rodaków. W kontekście Polaków jest tylko jedna droga- młody zawodnik, który przychodzi i dostaje szansę rozwoju bo ma nieprzeciętny talent i tyle. Skoro Brud wygląda normalnie przy Wilku to zapewne każdy inny młody chłopak tyle, że z jakimiś perspektywami by się odnalazł i wskoczył od zaraz na niezły poziom.

Akurat defensywnego pomocnika nie jest tak trudno znaleźć, dlatego nie są to piłkarze, którzy łatwo zmieniają klub (Wilk, Vdorjak), oni z reguły nie robią ciśnienia na wyjazd. Więc akurat tutaj zastanowiłbym się nad jakąś opcją zagraniczną. Chyba, że mamy na oku kogoś zupełnie anonimowego, bo tak jak mówiłem drugiego Radka Sobolewskiego to u nas nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 09.04.2012 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując