Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2012, 20:02
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Głowacki jestem na nie. Pogra z 1-2 sezony u nas w międzyczasie odejdzie Uryga i po 2 latach nie będziemy mieć obroncy.Ja bym osobiście w tych meczach dał zagrać parze CZEKAJ-URYGA o ile ten pierwszy sie wyleczy!
Zarówno Czekaj jak i Uryga to obrońcy którzy muszą się sporo uczyć. Niech lepiej nie robią tego od siebie nawzajem lub niech nie uczą się lepiej od Jaliensa lub Bunozy. Wielu z was zapomniało jak wyglądała gra Marcelo w swoich pierwszy meczach a jak wyglądała kiedy odchodził. Myślę że Marcelo naprawdę sporo zawdzięcza Arkowi Głowackiemu. Dlatego jakby Alan Uryga pograł obok takiego Głowackiego to mógłby zrobić duży postęp.

Rozumiem, że zapanował wszechobecny pogląd aby zbudować kadrę na młodych zawodnikach ale tak się po prostu nie da, po drugie tak nie można. Drużyna musi mieć doświadczonych zawodników. Przykład z dzisiaj, prawdopodobnie rozstrzygnęły się losy tytuły mistrza Angli, moim zdaniem i wielu fachowców wygra ManU dlatego, że ma w swojej kadrze doświadczonych zawodników którzy wielkortonie zdobywali już mistrzostwo i wytrzymali ciśnienie. Nawet Ferguson potrafił odkurzyć emerytowanego Scholsa aby pomógł w decydującej fazie rozgrywek.
Cieżko mi sobie wyobrazić jakby Urygra z Czekajem wymienili podania między sobą podania pod jakim kol wiek pressingiem, kolokwialnie mówiąc jeden byłby "osrany" drugi też, dlatego musi być ktoś kto ma już w swych szeregach rozegranych ze 100 meczów na poziomie ekstraklasy.

Aczkolwiek Uryga sprawia wrażenie zawodnika, który należy do odważnych co może mu bardzo pomóc.

sorry za off topic.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.04.2012 o godz. 20:22.
Odpowiedz cytując