|
To jakaś absurd, że trzeba się tłumaczyć z tak oczywistych spraw. Mimo wszystko mam nadzieję, że wyjaśnienia WISŁAZWE są wystarczające. Ja mam do niego całkowite zaufanie i wiem, że Konkurs prowadzony jest bardzo skrupulatnie i uczciwie. Nie zamierzam tolerować oskarżycielskich postów wobec prowadzących Konkurs.
Jako odpowiedzialny za większość spraw technicznych na forum potwierdzam, że:
- każda edycja posta nosi swój ślad, zaś ostatnia edycja jest widoczna na dole posta; o ile się nie mylę, może być tylko jeden wyjątek od tej reguły - gdy edycja dokonana została przez autora posta (a więc nie przez moderatora/admina) tuż po wysłaniu posta (bodajże 1 czy 2 minuty maksymalnie),
- nikt nie gmera przy czasie forum, a problemy które występują (czas po zalogowaniu/wylogowaniu) "dzieją się" automatycznie.
Jeśli macie wrażenie, że Wasz typ był inny niż ten, który jest widoczny na forum to:
- w 99,9% się mylicie lub
- wystąpił jakiś błąd po stronie serwera, np. w momencie przesyłania posta nie przeszedł cały i został "ucięty"; oprogramowanie forum powinno jednak takie sytuacje wyłapywać, poza tym taki błąd widać natychmiast po publikacji, zatem możecie to natychmiast zweryfikować i poprawić.
Jeszcze inna sytuacja, jaka przychodzi mi do głowy, to np. awaria serwera, po której tracimy część postów. Przywracamy dane z backupu i wśród postów nie ma kilkudziesięciu z okresu pomiędzy ostatnim backupem (jest robiony raz na dobę) a awarią. Jednak takie sytuacje zdarzają się niezwykle rzadko (odpukać). W ciągu ostatnich dwóch lat było tak chyba tylko raz.
Zatem... udanego typowania. Jagę "zamykamy" już za 2 godziny z minutami.
|