Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2012, 19:56
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że dalej wolałbym by to Legia grała w LM. Aspekt potencjału nie jest może ważny w tym jednym meczu, tu będzie liczyła się forma, czy np. fakt, że Legia gra bez prawego obrońcy(...)
No i poniekad o to tez chodzi. Zalozmy ze Ruch wygra. Jesli slabsza forma i brak prawego obroncy moze sprawic ze Legia bedzie w swoim bodajze najwazniejszym meczu sezonu slabsza od takiego Ruchu, to czy naprawde roznica miedzy jednymi a drugimi w pucharach bedzie tak znaczaca? To ja juz wole, zeby w pucharach Polske reprezentowal zespol, ktory nie zawodzi wtedy kiedy to sie liczy.

Krotko mowiac, jedynym wykladnikiem tego w jakiej formie kluby beda w pucharach jest to w jakiej sa na przestrzeni calego sezonu. JEZELI Ruch czy Korona na koniec sezonu beda mialy wiecej punktow niz 'firmy' to kto mi powie na pewno ze nie jest to zwiastun ich wszystkich przyszlej formy w pucharach. Jesli Legia z tymi nazwiskami nie jest w stanie w decydujacym momencie ligi wygrac jednego meczu, to skad wiesz czy nie jest to zwiastun czekajacej ja spektakularnej implozji, jaka spotkala w tym sezonie Wisle. a w ostatnich dwoch Lecha? Moze za te pare miesiecy Ruch czy Korona beda NADAL najlepszymi zespolami ligi?
Odpowiedz cytując