Wyświetl pojedynczy post
MatsInge
Junior Member

Od: 04.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2012, 14:36
Niech popatrzą ci pseudo-skauci z WIsły (nie wiem szczerze za co im płacą) nawet po klubach 2, 3 lub 4-tej ligi. Zawodnicy Ci mają z reguły braki kondycyjne ale wcale technicznie nie ustępują takim "gwiazdom" jak np Garguła. A podejrzewam ,że są również szybsi obrońcy od Jovanovicia , którzy jeszcze w dodatku potrafią celnie dośrodkować (ostatnio analizowałem ostatnie 3 mecze i średnio 1/5 dośrodkowań Jovanovicia było udanych. Bez kitu z taką grą to w A-klasie by usiadł na ławce)
ZResztą tacy zawodnicy prędzej by gryźli trawę niż gwiazdeczki zagraniczne

Jeden tylko podam przykład - Błaszczykowski. Gdyby nie miał wujka z głową i znajomościami to by może do tej pory grałby w 4 lidze (PS> Oni sami się zgłosili do Wisły, i wcale ich żadni skauci nie znaleźli)

Zresztą ja się skautom nie dziwię - oni wolą lecieć za granicę i tam się bujać za pieniądze Wisły. Jakby mieli płacone od efektów + podstawa 1000zł + zwrot kosztów podróży i biletów - to by się może bardziej starali.
Podejrzewam ,że wielu kibiców, co kiedyś grali gdzieś po A-klasach również miałoby lepsze wyniki. A takto układy i układziki ,aż się rzygać chce

ALE NIE -----
Lepiej sprowadzać szrot z zagranicy. Arek i Brożkowie to już nie nadają się do gry na poziomie ekstraklasy.
Odpowiedz cytując