Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2012, 22:58
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Z perspektywy kibica Ruchu powiem wam, ze nas te cale europuchary w sumie .... mnie obchodza. Dla nas liczy sie tylko miec wiecej tytulow od GZ. Nic wiecej. Jesli wygraja MP moga dla mnie nawet sie wycofac z Pucharow.
Niestety, typowe dla Polaków, wiejskie, baardzo ogarniczone myślenie. Dla Ciebie się liczy pobić Górnik Zabrze, ale już twoja głowa, jest za mała żeby pojąć, że skoro np. słaba, lub średnia Wisła zaszła do 1/16 Ligi Europejskiej, a była o krok od LM, to Ruch w gazie, w jakim niewątpliwie jest, i przy dużej dozie szczęscia mógłby nawet wejść do Ligi Mistrzów (zakładając że zdobędzie MP). Dostałby wtedy grube miliony Euro, i za rok mógłby powtórzyć sukces i zarobić jeszcze więcej, i wpaść do krajowej czołówki na dobrych kilka lat. Ale nie, mogą olać puchary ważne żeby historycznie być lepszym od jakże prestiżowego i szanowanego na świecie Górnika Zabrze! Gratuluję ambicji.

Oczywiście bardzo wybiegam w przyszłość, ale jestem w szoku, że ktoś mógł coś takiego napisać, zwłaszcza że Ruchowi ostatnio nie szło, i na miejscu kibiców już bym czekał podniecony na jakieś Europejskie zespoły z wysokiej, lub chociaż średniej półki.

Edit:

Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego wlasnie zamiast Ruchow czy Koron, wole w pucharach Polonie czy jakiegos Lecha. Zawsze wieksza szansa na jakis dobry wystep. Bo na puchary samo wybieganie i zgranie nie starczy, potrzeba jeszcze, a moze przede wszystkim, jakis inwidualnosci.
A ja jak patrzę na grę Ruchu, to myślę, że gdyby gra toczyła się o awans, w dwumeczu, to taki np. Piech, zapierdalałby tak długo, aż nie strzeliłby dla Ruchu gola na wagę awansu, i dałby radę. Mimo to uważam że nie do końca Ruch wszystko zawdzięcza wybieganiu, taktyka Fornalika też swoje robi, więc obstawiam sukces Ruchu w przyszłorocznych pucharach.
Powód: Wszędzie było z dużej, tylko nie tam, niedopatrzenie, Przepraszam Niebieskich
Ostatnio edytowane przez Fiti : 05.04.2012 o godz. 23:36.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując