AS82 napisał(a):

Pompujesz i pompujesz ten balonik , a to czy Kaczyński leciał z okazji rocznicy Mordu Katyńskiego czy by leciał z okazji np . Dożynek nie ma żadnego znaczenia . Rozbili sie (mowie to juz po raz tysieczny ) z powodu ,że się nie ląduje w takich warunkach samolotem na jakims gównianym lotnisku. Pewnie jakby Kaczyński leciał 7-mego a Tusk 10-tego ,to tez zapewne nie zachowano by żadnych procedur ani zdrowego rozsądku i Tusk by sie rozpi*rdolil tym samolotem.
Chyba raczysz kpić ,wmawiając że Tusk jest odpowiedzialny za formułę i dopełnienie procedur. Ciekawe jakby to miał zrobić ,jak wtedy od 2 lat trwał błazeński medialny konflikt miedzy prezydentem i premierem ,który sie sprowadzał do kłótni o krzesło czy pieczatke na dokumencie. Z tej przyczyny sadze ,że Tusk nawet gdyby chciał instrouwać Kaczynskiego w kwestii jak ma wygladac wizyta czy kogo zabrać na poklad miałby gówno do gadania bo i tak by Lesiu zrobił na przekór po swojemu. Pozatym Kaczyński miał swój niemały dwór doradców i urzędników ,które brał ciężkie pięniadze i takie kwestie jak zorganizowanie bezpiecznego lotu powinno być dla nich prostą sprawą
|
Jasne ze nie ma znaczenia, bo to przecież była "prywatna wycieczka" mam rację lemingu?
Kto odpowiada za bezpieczeństwo Prezydenta? BOR ! Komu podlega BOR? Premierowi ! Kto niestety był wtedy premierem? Tusk ! Więc to nie ja kpię. Tylko Ty tradycyjnie się ośmieszasz. Tusk nie ma decydować co ma robić Prezydent, Tusk ma działania które prezydent podejmie zabezpieczać i ułatwiać. Ma Prezydentowi POMAGAĆ a nie PRZESZKADZAĆ. To jego KONSTYTUCYJNY OBOWIĄZEK. Za lekceważenie, którego cudak jeszcze beknie.
Jeżeli czujesz się zaściankowo, wstydzisz się polskości jak Tusk, wiarę masz w dupie, masz kompleksy itd. to jedź do Rosji tam wszystko jest najlepsze i największe.

.
Szpen napisał(a):

Jakbym szedł z Toba obok po Baker Street, to spalałbym się ze wstydu... Czy Ty Drozd, musisz każdemu jechać? To, że ktoś ma inne zdanie, nie znaczy że musisz go obrażać. Watek ten i polityczny, wyglądałyby zupełnie inaczej, gdybyś postarał się wyjaśniać w normalnych słowach swoje poglądy.
Tak jak napisałem wcześniej - komisja badająca tylko i wyłacznie sama przyczynę katastrofy ok. Jestem przeciw komisji międzynarodowej badającej całą otoczkę i organizacjyjno-procesowy wątek. I niech wreszcie znajdą tą jebaną walizkę z czerwonym guzikiem, którego użył Donek żeby wysadzić samolot ;P
|

Super. A jak sam idziesz to się nie spalasz? Przecież jesteś "zaściankowym polaczkiem".
A komu ja jadę? Jak ktoś za przeproszeniem p...li od rzeczy to co to za różnica czy te pierdoły to jego własne zdanie czy tylko powielony kretynizm. Zrozum że własne zdanie dla bredni nie jest wytłumaczeniem. To że jakiś debil nie wie gdzie są Niemcy świadczy że Niemcy są zaściankiem? Żałosne. Które moje słowa są nienormalne? Otrząśnij się.
Donek jadąc do Katynia trzy dni przed oficjalną Polską delegacją, "uzbroił detonator". To przecież oczywiste
ps. Dla "postempowego" zaścianek to tylko i wyłącznie synonim zacofania i ciemnoty. Choć oczywiście tak jednoznacznie pejoratywnie odbierać tego określenia nie należy.