Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2012, 14:31
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
Posłuchajcie przez chwilę samych siebie i zastanówcie się odrobinę jak to brzmi:

Ponad rok gry poza Reymonta, wcześniejsze złe i bezmyślne transfery Kapki, Bednarza (np: Łobo miał pensję porównywalną do Lameya), machinacje z Madziarą, sezony zakończone 8 miejscem w lidze, okraszone Valerengami, Dinamami Tbilisi, Karabachami itd. nie rozłożyły finansów klubu, a pensje Genkowa i Ilieva okraszone zdobyciem MP i ogromnymi przychodami z LE tak?

Mamy w to wierzyć, udawać, że o to w tym wszystkim chodzi?

No way. Niech znajdą sobie innych naiwniaków. Cupiałowi i Bednarzowi chodzi o coś innego - np: o uzasadnienie kolejnej bezmyślnej zmiany strategii, znalezienie kozłów ofiarnych, kupienie sobie trochę spokoju ze strony kibiców, by nie protestowali przeciwko nowym błędom, tylko jeszcze je poparli. Być może Cupiał tym razem naprawdę postanowił się wycofać, zabierając z klubu to, co jeszcze da się sprzedać. I temu służy ta gra.

Przecieki kontrolowane, medialna burza, kuriozalne oświadczenia, idiotyczne uzasadnienia, abstrakcyjne założenia (np: kibice chcą bardziej młodych Polaków niż dobrych zawodników) - to nie jest droga do poprawienia sytuacji.
Ja coś więcej skrobne o tym całym burdelu jak będzie mi się chciało ale kwestia tych niby 8 mln wygląda tak - według mnie.
Mówią o roku 2011 i to by mogło być prawdą, tyle że zmanipulowaną oczywiście.
Przecież skok na kasę miał miejsce w połowie i w końcu 2010 roku - zgarnięto 8 mln euro. -pewnie od razu poszedł przelew do TF
W 2011 faktycznie kupiono np Meliksona, Genkova, Jovanovica - reszta też za frytki nie przyszła grać a najpewniej te 4 mln euro za el LM i LE to księgowane są/będą w 2012 roku.
Wot cała tajemnica ale robi się z tego kłamstwo że to Basałaj ze Staszkiem 'załatwili' klub

Ale to pół biedy - najciekawsze wynurzenia to dotyczą przyszłości - schodzimy z budżetem 20 procent i to niby ma dać wyjście na prostą.Tyle że 20% to ok 10 mln złotych a o ile spadną wpływy z tytułu fatalnego miejsca w lidze, w tym i przyszłym sezonie, braku pucharów i pustek na stadionie - jestem przekonany że będą o wiele większe niż te niby oszczędności.
Gdzie oczywiście taka kasa, większości z tych grajków co mamy to się nie należy, tyle że sama zamiana ich na miernych kopaczy z Pl niczego dobrego jeśli chodzi o finanse nie przyniesie.
Dodajmy do tego fakt że klub przez lata , regularnie sprzedawał najlepszych zawodników za konkretną kasę - teraz po sprzedaży Meliksona zostaniemy bez żadnego zawodnika którego można by w przyszłości opchnąć za rozsądne pieniądze
tak więc generalnie jesteśmy w dupie finansowo/organizacyjnie i to pewnie będzie się pogłębiało.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując