Szpen napisał(a):

to nie ten temat, więc może przenieśmy rozmowę do polityki. Odpowiedz na moje już w politycznym temacie. Umowa rządowa PO-PSL jest mało korzystna, ale trzeba paniętać że za rządów PiS także "wykazano sie" z podpisaniem umowy gazowej z Rosją. Pamiętacie Jasińskiego, co to zatwierdził do podpisania umowę z podwyżką o 10%? I gdy tłumaczył sie póxniej, że nie miał czasu zapoznać się z umową, ale musiał dać odpowiedź?
Przypomnieć trzeba też wypowiedź Hoffmana: Rzeczywiście umowa która podpisaliśmy jest niekorzystna, ale ta podpisana przez Tuska jest jeszcze bardziej niekorzystna. Więc co, jednych mamy gloryfikować za bubel, a drugich linczować?
|
Mój post dotyczył konkretnej i niepradziwej wypowiedzi emj10 zamieszczonej jako argument w tej dyskusji (motyw ewentualnego zamachu na śp. prezydenta). Jeśli masz ochotę dyskutować na temat umów gazowych to serdecznie zapraszam do przeglądnięcia tematu politycznego gdyż tak jak pisałem: prowadziliśmy swego czasu z kolega emj10 dość intensywną polemikę w tym obszarze. Jeśli zapoznasz się z nią (a padły tam argumenty rozwiewające zgłoszone przez Ciebie tutaj wątpliwości) i będziesz miał nadal ochotę dyskutować na ten temat zapraszam do tematu politycznego, ale z kopią konkretnego postu którego treść budzi Twoje wątpliwości.