Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2012, 12:13
maxx304 napisał(a):Wyświetl post
domin_czyzyny, jeżeli Ty chcesz komuś coś zrobić bo siedzi na hymnie Wisły i nie reaguje na Twoje zwracanie uwagi, to chyba coś tu jest nie tak, nie sądzisz?
Są ludzie którzy na hymnie gdy gra repra siedzą, i co, ich też napierdalać?
Wiem, powiesz że Ciebie reprezentacja nie obchodzi, tylko Wisła. Może. Tylko nie każdy jest/był/chce być fanatykiem i żyć Wisłą, chcieć żeby była jego filozofią życia.
Zabronisz takim wstępu na stadion?
Jeśli tak, to jest to już jakaś dyskryminacja. Tym sposobem również ludzi na stadion nie przyciągniesz.
Ależ wręcz przeciwnie, to świadczy tylko źle o tobie. Pokazujesz jakim to jestes ignorantem, że nie potrafisz uszanować tego że dla innych to coś więcej...

Czy tego nie czujesz że jesteś w nieodpowiednim miejscu? Nikt cię nie nauczył że u gospodarza trzeba się dostosować do zasad panujących w jego domu?
Jesli nie chcesz lub nie umiesz to oczywiste że stajesz sie nie mile widzianym gościem.

Zaslaniasz sie dyskryminacja jak czarni rasizmem. A problem nie leży gdzieś koło ciebie, tym problemem jesteś ty. Poprostu nie potrafisz się dostosować do panujących zasad, ktore dotyczą wszystkich a nie są ustalane by cię krzywdzić.

Przychodzi murzyn do urzędu i chce załatwić sprawę bez stania w kolejce. Na zwrócenie uwagi by zajął ostatnie miejsce , że tam jest koniec kolejki, eksplodował oburzony...
- Że jestem czarny dlatego mam być ostatni! ? To Rasizm! Jestem oburzony, że w takich cywilizowanych czasach nas czarnych uważa sie za gorszych od innych, że zawsze musimy być za białymi.

Baba go obsłużyła i przeprosiła.

Autentyczna sytuacja... Doskonale ukazuje brak zrozumienia prostych zasad i zaslaniania swojej ignorancji.

Nara.
Odpowiedz cytując