hunter napisał(a):

Na wstępie napiszę, że nie przesądzam o przyczynach katastrofy. Nie wykluczam błędów ludzkich, ale daleki jestem też od odrzucenia z góry tezy o zamachu. Co do cytowanego posta, to odpowiadam, bo aż mnie telepie...
1) Jako prezydent miał bardzo duże znaczenie, szczególnie w regionie, gdzie budował koalicję z państwami Bałtyckimi powiększoną o Węgry i Czechy, a także Ukrainę. O tym, że Lech Kaczyński był liderem przywódców państw z tego regionu świadczą choćby wydarzenia z wiecu w Tbilisi. W ogóle sama twarda postawa w stosunku do sprawy "gruzińskiej" już od razu musiała budzić zgrzytanie zębami i tupanie nogami w Moskwie. Sam fakt skupienia wokół Polski koalicji byłych republik radzieckich musiał budzić w Rosji złość.
2) Piszesz, że świat się śmiał. Gówno prawda. To że w polskich mediach niemal do wydarzenia roku mianowano informacje z bananowych republik, gdzie krytycznie wyrażano się o prezydencie bądź sumarycznie o braciach, nie oznacza że tak było naprawdę. Skala tego przekazu została w Polsce spotęgowana do granic możliwości. Gdybyś wychylił nos poza oglądanie TVN-u i zadał sobie np. trud przejrzenia raz na jakiś czas prasy brytyjskiej czy amerykańskiej, to nagle stwierdziłbyś, że na przykład (o zgrozo!) z takiego Sarkozy'ego śmieją się i śmiali dużo częściej.
3) Przypominam, że w 2005 roku też już przegrał bankowo wybory prezydenckie, a jak się skończyło mam nadzieję, że pamiętasz. Nie wiesz co stałoby się w okresie od kwietnia do października 2010. Nie wiesz jak przebiegłaby kampania i jakby się skończyła. W ogóle, to mało wiesz. Od faktów na ortografii i interpunkcji kończąc.
|
Wow człowieku widzę ze muszę zwracać uwagę na pisownie,bo jaśnie pana drażni.Opanuj się i zobacz co dla kraju zrobiły pisowcy?Nie twierdze ze popaprańcy rządzą lepiej,ale te ciągłe przepychanki,aż człowieka nosi.Rodziny ofiar katastrofy smoleńskiej maja inne podniebienia,ze dostały kosmiczne odszkodowania,niż rodziny ofiar katastrofy kolejowej,czy w kopalniach?Kaczyńscy zadbali o emerytów i rencistów dając im jednorazowe pieniądze,zamiast rewaloryzacje?Opanuj się człowieku,bo nie żyjemy w nienormalnym kraju.Dotąd dopóki nie zmieni się mentalność rządzących i narodu NIE MA MOWY O LEPSZEJ POLSCE!
P.S.Przepraszam za pisownie,ale jestem w pracy i odpisuje na szybkiego.