Temat
:
Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków
Wyświetl pojedynczy post
kriswisla
Senior Member
Od: 06.2009
#
3343
04.04.2012, 18:15
Smyrgu
napisał(a):
wszystkie kwestie co do kontraktow zawsze w Wisle przechodza przez RN wiec kto doprowadzil Wisle do rzekomej ruiny ? nawet nie chce mi sie pisac bo szkoda stukac w klawiature na tą odpowiedz...wszystkie sposoby budowy dobrego klubu wlasciciel wykorzystac i udowodnil ze neie potrafi...i nie chodzi tutaj o sukces a raczej o FUNDAMENTY dobrego przedsiebeiorstwa jakim m.in klub pilkarski...co rok co pol roku zmiana strategii i za kazdym razem rewolucja...to jest dobre ale dla idiotow a nie ludzi potrafiacych myslec logicznie...ten poziom sportowy i organizacyjny jest w stanie utrzymac nie jeden podmiot w Polsce...pozostaje kwestia kto zaplaci tyle ile chce Cupial...ale glowna przeszkoda jest tutaj HONOR, ktory Cupiałowi nie pozwoli sprzedac tego klubu nawet kosztem bylejakości...nikt nie zakwestionuje pozycji i wkladu w historie Wisly Kraków osoby Cupiała to jest niepodwazalne, ale w mojej opini przyszla pora na zmiane nie "strategi" nie kolejnej "rewolucji" nie kolejnych wymysłów i glupich konferencji, ktore sluza tylko przetrzymaniu bardzo trudnej sytuacji...przyszedl czas na zmiane własciciela, jesli Cupial tak bardzo kocha Wisle Kraków i zalezy mu tylko na jej pozycji to powinien sprzedac Wisle dla jej dobra w kazdych umowach biznesowych mozna wprowadzic odpowiednie klauzury i aneksy aby zabezpieczyc to co najwazniejsze dla tego klubu bez wzgledu w jakich rekach sie znajduje...na prawie spolek itp to ja sie nie znam ale aby rzadzic decydowac to wystraczy miec ponad 50% udziałow czy iles tam ? niech sobie zostawi pakiet kilkunastu procent a pozwoli komus innemu...ambicja mu na to nie pozwoli
a nuz by sie komus udało
podobno mamusia mu nie pozwala na sprzedaz klubu bo jest w nim strasznie zakochana ,a dobry synek niczego nie odmowi mamusi
tak przeczytałem gdzies na zakazanej
kriswisla
Zobacz publiczny profil
Wyślij prywatną wiadomość do kriswisla
Znajdź inne posty napisane przez kriswisla