Wyświetl pojedynczy post
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2012, 16:44
Powiem co mi leży na sercu bo już nie mogę!

Najpierw co do wypowiedzi Bednarza. To prawda że zmiany nastąpić muszą i co do tego nikt nie ma wątpliwości. Ale jednak słowa typu: "Pozyskać dobrych zawodników w miarę tanio" w jego ustach wiarygodne nie są. Ani nie ma on kontaktów ani rozeznania rynku... Co innego sprawa wygląda ze Stanem i mam nadzieję że te "przymiarki" o których mówił Bednarz to jest robota Stana.

Co do samych zawodników. Prawda jest taka że jeśli Wisła chce zarobić jakiekolwiek lepsze pieniądze to zawodników trzeba sprzedać za granicę. Na kim w tej chwili można najwięcej zarobić? Chyba mimo wszystko na Kirmie (Meliksona nie biorę pod uwagę bo liczę ze zostnie).

Polskich klubów nie stać na wymagania finansowe które niektóre 'nasze gwiazdy" sobie zażyczą.

Na tą chwilę dla mnie do wylotu są (nie liczę wypożyczonych Nuneza, Bitona i Diaza których bez problemu powinniśmy oddać): Kirm, Jaliens, Jirsak, Palijc, Lamey, Garguła

Trochę było tutaj niepochlebnych wniosków dotyczących Meliksona. Każdy może mieć spadek formy. I do tego jeśli nie ma atmosfery w drużynie a tego z pewnością nie ma to nie oszukujmy się takie coś nie sprzyja dobrej grze w piłce. Jednak trzeba pamiętać że jest to zawodnik kluczowy dla Wisły i myślę że jeszcze raz to udowodni.

Ktoś mówił coś na temat Ilieva - wg mnie to nie jest człowiek na 60min gry a np. na wejście z ławki na 15-20min na osłabionego rywala.

Jest Brud, jest Czekaj dajmy im trochę czasu i zobaczmy co z nich "wyrośnie" jak się nie przydadzą to i tak prędzej czy później odejdą ale żebyśmy sobie potem w brodę nie pluli że zbyt łatwo pozwoliliśmy im odejść.

Liczę na to że w lecie przyjdą zawodnicy głodni sukcesu dla których Wisła (nawet jeśli to ma być tylko dłuższy przystanek w dalszej karierze) to jednak klub w których mogą coś osiągnąć.

Bo obecnie to ja widze zaangażowanie tylko u Probierza. Ale co z tego że on skacze przy tej linii, biega pokazuje a na boisku muły...
Odpowiedz cytując