|
Jedno co mnie poirytowało w wypowiedzi Bednarza to ten fragment z kontuzjami . Pomijając ,że chodzi o Jaliensa i Czekaja czyli jednego znienawidzonego przez kibiców a drugiego wychowanka to jak można powiedzieć ,że jedną kontuzję rozumie - w końcu zwykłe skręcenie a drugą nie ( a przecież Jaliens przed tym mecze zanotował zaledwie jeden trening , widocznie Jego kontuzja nie została do końca zaleczona ) . Od stwierdzania jaka jest to kontuzja i czy zawodnik jest w stanie trenować i grać są lekarze którzy przeprowadzają badania a nie to co wydaje się Bednarzowi . Po drugie prawda jest taka ,że to Czekaj jest częściej kontuzjowany od Jaliensa , który to już mecz Michała który rozpoczyna w pierwszym składzie i nie jest w stanie go dograć do końca z powodu kontuzji ? ( a jeśli jesteśmy przy wiecznie kontuzjowanych to na pierwszy plan powinien wyjść Boguski .) Też wydał mi się śmieszny fragment w który Bednarz mówił jaki to Brud był jednym z lepszych w ostatnim meczu z Ruchem co jest kompletną nieprawdą , Czekaj dopóki grał też nie był wcale taki wyróżniający . Zresztą patrząc na rundę wiosenną to z czwórki Chavez , Jaliens , Bunoza , Czekaj to właśnie Michał sprawiał najsłabsze wrażenie i trener(Probierz) również to dostrzegł biorąc pod uwagę kogo wystawiał na środku jak jeszcze wszyscy byli zdrowi . Chavez na wiosnę prezentował się równie dobrze jak w pierwszym sezonie , ten nielubiany Kew w wiosennych kolejkach zanim doznał kontuzji też prezentował się dobrze i nie można było mieć do niego większych zastrzeżeń , Bunoza kiedy wskoczył do 11 pokazał się z bardzo dobrej strony aż do momentu kiedy dostał czerwień niestety i do tego doszła jeszcze kontuzja i dopiero wtedy Probierz sięgnął po 4 w hierarchii stopera Czekaja który z Legią wcale tak bezbłędnie nie zagrał , Ljuboja kilka razy minął go z dziecinną łatwością na szybkości przy czym w oczy rzucał się kompletny brak szybkości Michała , teraz Ruch i niestety kolejna kontuzja nie wynikająca ze starcia z rywalem . Nie zrozumcie mnie źle , nie chcę atakować Michała i wierzę że przyszłość należy do niego na stoperze w Wiśle pod warunkiem że nie będzie co chwile kontuzjowany ale skoro już Bednarz mówi coś o kontuzjach i zarzuca publicznie Jaliensowi pewne rzeczy to powinien być obiektywny i zobaczyć kto tak naprawdę zagra kilkadziesiąt minut i jest niezdolny do gry !
Ostatnio edytowane przez fanfan : 04.04.2012 o godz. 13:48.
|