Wyświetl pojedynczy post
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2012, 13:26
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Powstała sytuacja świadczy o
1) Radykalnie zmniejszamy wydatki a pieniądze z transferów LM LE i MP idą do Cupiała a pan Bogdan żegna się z Wisłą
2) Basałaj zarządzał Wisłą grubo ponad stan licząc jedynie na awans do LM i płynącą z tego gotówkę.

Jeżeli prawdziwa jest opcja 2 to, jakie niebotyczne wydatki generuje klub, jeśli pieniądze z pucharów nie wystarczyły do tego by uzyskać płynność finansową klubu.
Jeśli prawdziwa jest opcja 1 to jeszcze gorzej
jezeli chodzi o opcje 1 to raczej Cupiał tak szybko z Wisły nie zrezygnuje,natomiast opcja2 to faktycznie musi byc cos nie halo z finansami w klubie,co generuje te zarobione pieniadze ?mysle ze wysokie zarobki naszych stranieri sorry szrotu,dotego dochodzą zusy ,podatki i inne pierdoły ,wynagrodzenia dla agentow szrotu,,kary np. Mandziara,utzrymanie stadionu ktore najprawdopodobniej mial zrobic przychod z biletow i karnetow ,ale Basałaj sie przeliczył,wysokie pensje dla pionu zarzadzania,sztabu, druzyny poczynajac od Stana do trenera któremu musimy płacic do konca kontraktu itd,itp.wizje Basałaja tak zacmiły Cupiała ze ten uwierzył w te jego fantazje a zycie zrobiło swoje .Mamy kryzys a w Polsce kazdy liczy złotowke dwa razy i znalezienie odpowiedniego sponsora na koszulki za odpowiednią kasę to nie takie hop siup.Publika przecież przed oddaniem nowych trybun stadionu nawet w najlepszych czasach Wisły wi pomiedzy12 a 20tys ,tych wiernych to 12do14tys i tylko topowe mecze przyciagnac mogly wieksza publike albo topowe druzyny w pucharach i nie wiem jak to Basałaj sobie wyliczył ta srednia ponad 20tys na mecz.Ja jestem tylko ciekaw zanim Basałaj sie podał do dymisji jak on to widział dalej,czy grał głupa przed zarzadem i Cupiałem czy myslał jakos to bedzie i Cupiał znowu coś rzuci nie wiem nie mam pojecia jak on to sobie dalej wyobrazał funkcjonowanie Wisły a moze jest inaczej moze co sezon musimy cos oddac telefonice i w tym roku nic nie ddamy bo te pieniadze musza wrocic do klubu poniewaz nic w kasie nie zostało
Odpowiedz cytując