|
Z tego zespolu juz nic nie bedzie. Do konca rozgrywek czeka nas meczarnia bo nie ma jakiejkolwiek woli walki w obecnej druzynie, to sa poprostu pracownicy na wypowiedzeniu. Nie maja najmniejszego powodu aby grac, wkladac serce w gre.
Najgorsze, ze z tego wszystkiego jest to, ze jestesmy przed derbami dla nas swieta wojna dla nich kolejnym meczem po, którym bliżej będzie do urlopu. Czekaja nas jeszcze dwa ważne mecze rewanż z Ruchem i wspomniany mecz z Cracovia.
Przed oboma meczami wklady do koszulek trzeba by zmotywowac w trakcie treningu ale w malo kulturalnym stylu. Potrzebujemy od nich 2 pierd.olonych meczy granych na 100%. Nie jestem w stanie uwierzyc, ze nagle graja na poziomie A-klasy.
Potrafia wiele wiecej ale maja to w dupie. Jesli bedzie wtopa z Ruchem i gra jak dotychczas to podziekowac kopaczom i wystawic mlodych z ME, wiem ze sa tragiczni ale przynajmniej nie beda odstawiac nogi w meczu z Cracovia.
Bylem dotad po stronie Valckxsa ale, kogos ty chlopie nasciagal? Miazdzaca wiekszosc to ksiegowi a nie pilkarze. Jedyni dla, których liczy sie zwyciestwo to Pareiko i Jovanovic.
Z drugiej przeraza mnie Kapka, Bednarz i Pilch.
(Mit sprzedazy Meliksona za ogromna kkase wlasnie rozpada sie na naszych oczach)
Trzeba budowac wszystko od podstaw, jestesmy w pewnym sensie w tym samym miejscu gdy Cupial kupił Wisłe.
Nie mamy systemu szkolenie, szkolki, bazy treningowej a nasz coś wart majątek to kilku pilkarzy. Tu trzeba terapi szokowej.
Trzeba:
1. Podpisac porozumienie z szkółką Szymkowiaka.
2. Podpisac umowe na dzierzawe obiektu treningowego(za chwile to bedzie wymog).
3. Znalesc sponsora na koszulki.
4. Zaczac traktowac kibica jako klienta a nie petenta.
5. Przewietrzyc ME obecni zawodnicy to tylko zbedny wydatek. Sprowadzic 16-18 latkow(to nie sa duze wydatki).
6 Sprzedac/rozwiazac kontrakty za porozumieniem stron z : Meliksona, Kirma, Gargula, Boguskim, Maleckiego, Jaliensem, Chaveza
7. Zaczac budowe I zespolu na: Pareice, Jovanovicu, Czekaju, Wilku,
8. Bez zalu pozegnac: Bitona, Nuneza, Diaza, Paljica, Jirsaka
9. Sobol musi zostac i ulozyc szatnie na 2012/13 chocby nie gral za wiele jego wklad w morale i walecznosc bedzie bezcenny
10. Znalesc trenera ala Fornalik do wieloletniej budowy (Probierz to nie ten typ ani tez magik), nawet kosztem poczatkowo gorszych kopaczy.
AD. 7 Nie sprowadzac na ilosc aby tylko wypelnic sklad, co okno 2 porzadnych pilkarzy - mlodych! Oczywiscie zaczniemy od slabej druzyny na 2012/13 bo tu skokowo trzeba bedzie tworzyc druzyne od podstaw(chwilowo mozna sie podratowac sprowadzeniem bylych Wiślaków Kosa, Brozki, Glowacki a pozniej w miare czasu wymieniac na spokojnie).
5 lat, stabilizacja, realizowanie planu pkt po pkt. i moglibysmy ogladac Wisle z mocnymi fundamentami i znow w czolowce.
Na to wszystko Cupiała stać, nie sa to zapewne wieksze kwoty niz jakie wydawal dotychczas, jedyna zmiana ze bylo by to robione z glowa.
Co ja bym za to nie oddal ale niestety, lepiej to już chyba było.
|