thechris napisał(a):

Serducho to mają kibice, którzy np. pojadą do Białegostoku po takiej żenadzie jak w ostatnich meczach. Moim zdaniem piłkarze mają mieć przede wszystkim umiejętności . A tych Wilk nie ma prawie w ogóle. Ale rozumiem Cię. Po prostu innych ludzi dobieraliśmy gdyby nas było stać na budowanie własnej drużyny
|
W mojej opinii (zaznaczam, mojej własnej) mylisz się i to strasznie. Dzisiaj Ruch wystawił chociaż jednego zawodnika z wielki umiejętnościami ? Nieźle wyszkolonego technicznie ? Porównaj umiejętności Meliksona z dowolnym piłkarzem Ruchu. Różnica widać od razu: oni dają z siebie maksa (albo przynajmniej dają dużo). Nasze gwiazdki mają duże umiejętności, niezłe wyszkolenie tylko po co się wysilać. Mistrza nie będzie wiec kasa lepsza nie wpadnie, kontuzje można złapać, skurcze po meczu mogę męczyć. Byle do końca meczu i jakoś to będzie. Wolałbym widzieć na boisku 11 chłopaków z techniką Wilka i jego zaangażowaniem, niż 11 z techniką Meliksona, który patrzą tylko żeby się nie zmęczyć a zarobić (nawiasem mówiąc, to już chyba taka natura jego rodaków...). Na koniec zaznaczam, że szanuję zarówno Ciebie, jak i twoje zdanie. Każdy ma prawo je mieć