Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2012, 13:16
Już żeby nie rozdrabniać się na zasadzie argument za argument, odpowiem tak: sam przeczytaj co piszesz. Udowadniasz przede wszystkim to, że Widzew i Jaga za Michniewicza grały "nieco lepiej niż średnio" zamiast "średnio". Gość jedzie na opinii z Zagłębia, od tamtej pory nic nadzwyczajnego nie osiągnął - może nie miał do tego najlepszych warunków, ale to co miał wykorzystał (w najlepszym wypadku) poprawnie. To ma być podstawa do tego żeby twierdzić, że Polonia może już szykować się do pucharów? W czym niby Michniewicz jest lepszy od Zielińskiego (który, co by nie mówić, w tym samym okresie osiągnął wyniki lepsze (super-seria Odry Wodzisław, 4 miejsce Dyskobolii (tej prawdziwej), mistrz jesieni z Dyskobolią (tą obecną), MP z Lechem poznań, solidna kratka z Dysko po raz drugi).

Poza tym nie zgadzam się z twierdzniem, że Widzew grał jakąś szczególnie fajną piłkę za Michniewicza. No ale to już moja własna opinia.

Cytat:
Nie rozumiem dyskredytowania tego wyniku np. w kontekście chwalenia Ojrzyńskiego za aktualne osiągnięcia Korony.
Jestem ostatnią osobą, która by powiedziała, że gdyby Ojrzyński przeszedł do Polonii i wygrał ze Śląskiem, to Polonia by miała potencjał na 3 miejsce (jak twierdzisz Ty o Michniewiczu, a z czym ja się absolutnie nie zgadzam), albo "byłaby jedną z najciekawszych polskich opcji pod kątem walki o LM" (jak stwierdził ktoś wcześniej, a co uważam za skrajny absurd). Dla mnie Michniewicz i Ojrzyński to tacy sami, solidni trenerzy ekstraklasowi. Tylko i aż. Zresztą Ojrzyński to nawet nie tyle, w końcu ile on gra w e-klasie? Wyrobił w Koronie jakiś tam styl, ale też bez przesady - spadek formy będzie, zaliczą 6 kolejnych meczów bez zwycięstwa (nie mówię że w tym, może w następnym sezonie) i nagle się okaże że Ojrzyński to badziewiak którego łatwo rozpracować.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 03.04.2012 o godz. 13:24.
Legionista
Odpowiedz cytując