Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2012, 11:10
I taka ciekawostka

Cytat:
Piosenka "Urodziłem sie w Polsce" z nowej płyty Andrzeja Nowaka, założyciela legendarnej grupy TSA, i lidera formacji "Złe Psy", w Opolu budzi kontrowersje. Nie chcą jej grać w publicznym radiu, zarzucają, że tekst jest szowinistyczny i ksenofobiczny. Artysta nie kryje oburzenia - donosi "Gazeta W...".

Andrzej Nowak od urodzenia związany jest z Opolem. Jak sam twierdzi, piosenka "Urodziłem sie w Polsce" ma wydźwięk patriotyczny. Nowak jest dumny z tego, że jest Polakiem, a utwór jest wyrazem wdzięczności dla tych, dzięki którym Polska istnieje.
Innego zdania jest nauczycielka z Opolszczyzny, dla niej wersy: "Ale jeszcze my żyjemy/Wszystkim wkoło pokażemy/Jak wojować, jak wygrywać/ Sprawiedliwie i gorliwie/Urodziłem się w Polsce! - są pseudopatriotyczne i ksenofobiczne - pisze "Gazeta Wyborcza".
Kierownik muzyczny lokalnego radia tłumaczył się, że piosenki nie grają, nie ze względu na treść, ale na słaby poziom.
Na forach internetowych wrze, internauci jednoznacznie stają po stronie Nowaka
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej